Bolletjestrui Giulio Ciccone zegeviert in 44e Gouden Pijl

EMMEN - Italiaan Gulio Ciccone heeft de 44e Gouden Pijl op zijn naam geschreven. De bergkoning van de voorbije Tour de France kwam solo over de meet in Emmen. Fabio Jakobsen sprintte naar plek twee, voor Elmar Reinders die een ultieme ontsnappingspoging in de slotfase zag stranden. De geboren Emmenaar dacht op eigen grond met een demarrage in de finale de rest te slim af te zijn, maar achter de renner van Jayco AlUla werd niet getwijfeld. Het bijhalen van de Drentse Tourdebutant was voor Ciccone het sein om op zijn beurt weg te springen.


Dankzij afstoppingswerk van Lidl-Trek-ploegmaat Bauke Mollema kon de klimmer uit handen blijven van de achtervolgers, die wel samenwerkten, maar desondanks moesten toezien hoe de smaakmaker van afgelopen Ronde van Frankrijk, die een week geleden nog op het eindpodium in Parijs stond, zijn wiel als eerst over de streep drukte.

Ciccone bewijst in de na-Tourcriteriums dat hij naast z'n erkende klimmerskwaliteiten ook over snelle benen beschikt. Dinsdag verschalkte de drievoudig etappewinnaar in de Giro d'Italia, waar hij ook al eens bergkoning werd, Wout Poels en Carlos Rodriguez, beiden goed voor een ritzege in de meest recente Tour de France. Fabio Jakobsen wom vorig jaar met Dylan Groenewegen en Mathieu van der Poel tals 2e en 3e.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda