Beste wielerliefhebber,

EMMEN - Een unicum de komende twee weken in het wielrennen. Voor het eerst in de geschiedenis is er een zogenoemd Super WK wielrennen, waarbij op elf dagen tijd dertien wereldkampioenschappen plaatsvinden verdeeld over zeven disciplines. In totaal staan er meer dan tweehonderd (!) felbegeerde en iconische regenboogtruien op het spel.


Een van die tricots is komende zondag te verdienen bij de elite mannen, die in tegenstelling tot op een normaal WK nu bijna als allereerst aan de beurt zijn. In de nieuwe WielerFlits Podcast gaan Maxim en ik bijna een uur lang in op deze wedstrijd. Hoe tricky is het Schotse parcours, welke landen kun je op de voorposten verwachten en vooral: wat zijn de kansen van topfavorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel?

Uiteraard hoef je bij WielerFlits niets van alle WK's in Glasgow te missen. Hier lees je bijvoorbeeld een uitgebreide voorbeschouwing op de wegwedstrijd bij de mannen, een interview met bondscoach Koos Moerenhout, deelnemerslijsten voor die koers en het WK tijdrijden, is het baantoernooi inmiddels van start gegaan, vind je een compleet overzicht met het programma en de nieuwe wereldkampioenen én gaan experts in op het parcours. Zelf ben ik zondag aanwezig om vanop locatie verslag te doen van het WK.


Ronde van Polen en serie Sprintland Nederland
Dat laatste artikel is van collega Nick Doup, die deze week in de Ronde van Polen is. Hij zorgt daar voor een karrevracht aan video's en verhalen, die je hier allemaal kunt teruglezen en bekijken. Ook is de transfermarkt deze week opengegaan. Het traditionele 1 augustus-artikel over Jumbo-Visma zag er dit jaar wel wat anders uit, maar ook nu houden we weer alle transfers voor jullie bij in een blog.

Tot slot lees je deze week ook de serie Sprintland Nederland bij ons terug op de website. In samenwerking met Nederlandse Loterij ging WielerFlits voor RIDE Magazine op zoek naar het antwoord op de vraag waar al onze topsprinters op de weg en de baan vandaan komen. Dat achtergrondverhaal is terug te lezen in RIDE, maar alle losse interviews plaatsen we deze week ook op de website. Charlotte Kool, Adriaan Helmantel, Hugo Haak en Lorena Wiebes staan al online. Volgen nog: Harrie Lavreysen en Olav Kooij!

Geniet van dit weekend met hopelijk voor België of Nederland een prachtige zondagmiddag,

Youri IJnsen
Koersmaker WielerFlits

Super WK wielrennen begint met wegwedstrijd voor mannen: Mathieu van der Poel vs. Wout van Aert

Komend weekend staat ‘al’ op 6 augustus een van de grootste afspraken gepland op de wielerkalender. Het WK op de weg is vanwege het Super WK in Glasgow heel vroeg dit jaar. Reden genoeg om daar in de WielerFlits Podcast uitgebreid bij stil te staan!

Rechthoek: afgeronde hoeken: Luister nu naar de nieuwe WielerFlits PodcastLuister nu naar de nieuwe WielerFlits Podcast

Voorbeschouwing WK wielrennen 2023 elite mannen: Titanenstrijd in grillig Glasgow

Een titanenstrijd tussen de grootste wielerkampioenen op een ongekend bochtig en lastig parcours in Glasgow. Dat is het WK op de weg in het kort. Als onderdeel van het ‘Super WK’ is de wegwedstrijd voor mannen op zondag 6 augustus de eerste grote koers op de planning. Exact twee weken na de Tour de France gaan onder meer Mathieu van der Poel en Tadej Poga?ar het gevecht aan met de drie topfavorieten van het Belgische blok. Wie gaat met de regenboogtrui naar huis? WielerFlits blikt vooruit.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees verderLees verder

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda