Gouden Pijl geeft ID-renner Sander Hummel een steuntje in de rug.

EMMEN - De 44e editie van De Gouden Pijl was een groot succes. Tienduizenden en ook echt tienduizenden mensen stonden langs het parcours terwijl alle Tour de France-helden langs zoefden of men stond te genieten van de vele muzieloptredens. Het was werkelijk weer één groot volksfeest. Het Dagblad van het Noorden sprak zelfs over 50.000 bezoekers. Waarbij het natuurlijk prachtig was dat uigerekend de winnaar van de Bolletjestrui Giulio Ciccone als winnaar over de streep kwam.


Naast dat de profwielrenners hun rondjes in het centrum van Emmen reden, was er op de zondagochtend ook al de Gouden Pijl toertocht, die de deelnemers een prachtig parcours bood met naast een ritje door Wildlands (langs de leeuwen!) ook nog eens een beklimming van de inmiddels beruchte Muur van Emmen, alsmede ook nog een gedeelte over het parcours van het Europees Kampioenschap Tijdrijden dat in september in Zuidoost Drenthe zal worden gehouden. Wat wil je nog meer als echte toerfietser?!

Niets toch?! Oh ja, en natuurlijk als kers op de taart ook nog een rondje over het parcours van de Gouden Pijl. Al met al voor bijna 450 toerfietsers reden te meer om deel te nemen aan de Gouden Pijl toertocht.

Tijmen Eising en Jeff Vermeulen, de beide organisatoren van de Gouden Pijl toertocht: “De deelnemers aan de toertocht hebben het nodige geld bij elkaar gebracht en dit geld willen wij graag een goede besteding geven en vandaar dat wij hebben besloten om o.a. Sander Hummel door middel van een donatie van € 250,- een steuntje in de rug te geven”.

Sander Hummel is ID-wielrenner. ID sporters zijn sporters met een beperking.

Sander behaalde op de Special Olympics in Abu Dhabi in 2019 al eens een gouden plak op het onderdeel Tijdrijden. Sander is dit jaar geselecteerd door de bondscoach om het WK in Glasgow te rijden. Werkelijk alle onderdelen van het wielrennen worden in 2023 in Glasgow verreden en zo ook het Wereldkampioenschap op de weg, waar Sander aan deel zal nemen namens Nederland.

Deelname aan dit WK Wielrennen brengt voor Sander en zijn ouders de nodige kosten met zich mee en vandaar dat Sander een schriftelijke oproep heeft gedaan aan bedrijven om hem financieel te ondersteunen.

Roelie Lubbers, voorzitter van De Gouden Pijl: “Toen wij hoorden van het initiatief van Tijmen en Jeff om Sander Hummel te ondersteunen, hebben wij als bestuur meteen besloten om de bijdrage te verdubbelen, waardoor Sander geen € 250 maar € 500 als ondersteuning ontvangt en zonder zorgen kan deelnemen aan het WK in Glasgow. Wij kunnen op deze manier ook mooi laten zien dat wij niet alleen de profrenners ondersteunen, maar ook renners zoals Sander, die ook heel veel tijd en energie in hun sport stoppen”.

Sander Hummel: “Vanzelfsprekend ben ik heel, heel blij met deze ondersteuning en ik ga mijn beste beentje voor zetten op dit Wereldkampioenschap Wielrennen en zal proberen om de eer van Emmen hoog te houden!”.

Foto: Tijmen Eising en Roelie Lubbers maken Sander Hummel blij met € 500.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda