Beste wielerliefhebber,

EMMEN - Woensdagavond was er breaking news, want er was een dopinggeval bij Jumbo-Visma te melden. De Nederlandse ploeg gaf aan dat de 22-jarige Michel Hessmann voorlopig geschorst is, omdat hij is betrapt op een verboden vochtafdrijvend middel. Dat betekent dat er voor het eerst in ruim 10 jaar een dopinggerelateerde schorsing te melden is binnen de ploeg van ploegbaas Richard Plugge. Destijds heette de ploeg nog Blanco.


Wat de gevolgen zijn voor Jumbo-Visma? Dat besprak ik in de nieuwe WielerFlits Podcast met collega's Maxim en Raymond, want het team zoekt nog altijd naar een nieuwe hoofdsponsor nu Jumbo haar vertrek heeft aangekondigd.

Volle koerskalender
Ondertussen razen meerdere pelotons door Europa. In Burgos zijn Jumbo-Visma en Primo? Rogli? op dreef, terwijl er ook gekoerst wordt in de Ronde van Denemarken en de Arctic Race of Norway. En dan staan komend weekend ook nog de Druivenkoers Overijse en de BEMER Cyclassics in Hamburg op het programma. Wat een drukte!

In deze nieuwsbrief delen we ook de mooiste fietsverhalen, onder meer over de regio Andermatt in Zwitserland en het fietsen naar de Noordkaap. En wil je weten wat de mooiste beklimmingen in Nederland zijn? Op onze Fietstoerisme-pagina publiceren we de laatste weken de serie 'Heuvels in Holland'.


Fijn weekend,

Nick Doup
Redacteur WielerFlits

'Jumbo-Visma kan een dopingzaak op dít moment echt niet gebruiken'

Een dopingzaak komt altijd ongelegen, maar voor Jumbo-Visma komt de positieve test van Michel Hessmann op een vochtafdrijvend middel op een heel ongelukkig moment. Zeker omdat ploegbaas Richard Plugge druk op zoek is naar een grote, nieuwe internationale hoofdsponsor. De zaak van Hessmann maakt die zoektocht er niet makkelijker op, is de conclusie in de nieuwste WielerFlits Podcast.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Luister nu naar de nieuwe WielerFlits PodcastLuister nu naar de nieuwe WielerFlits Podcast

Positief op een vochtafdrijvend middel: Wie gingen Michel Hessmann voor in het wielrennen?

Michel Hessmann is woensdag door zijn ploeg Jumbo-Visma voorlopig geschorst wegens een positieve dopingtest op een vochtafdrijvend middel. De 22-jarige Duitser is zeker niet de eerste renner die positief test op een dergelijk middel. In het verleden waren er enkele vergelijkbare zaken.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees verderLees verder

(Advertentie)

Laatste kans: ontvang een gratis wielershirt & 10 euro korting bij inschrijving voor de OFM. Ride Zeeland

Bij OFM. doen ze dingen ne?t even wat anders. Zo verkopen ze niet alleen de beste jeans of de mooiste maatpakken, maar organiseren ze ook de OFM. Ride Series 2023. De OFM. Rides zijn uitdagende toertochten voor mannen e?n vrouwen.

De volgende editie is de OFM. Ride Zeeland op zondag 17 september in het gezellige Zeeuwse Sluis. Profiteer tot 20 augustus van de Early Bird actie en ontvang naast 10 euro korting een een limited OFM. Cyling Jersey (twv. € 69,95) cadeau!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda