Wielerflits weer vol nieuws

Beste wielerliefhebber, Wat een week is het geweest. Je zou bijna vergeten dat afgelopen zondag Mathieu van der Poel nog op indrukwekkende wijze de Ronde van Vlaanderen won, na een solo van meer dan een uur. Na een paar dagen in Spanje is hij inmiddels weer teruggekeerd, omdat zondag zijn volgende hoofddoel van het voorjaar wacht: Parijs-Roubaix!

Natuurlijk gaat het in de kersverse WielerFlits Podcast over de aankomende editie van Parijs-Roubaix. Er is nu al veel te doen over een nieuwigheid, namelijk de chicane die de organisatie gaat toevoegen vlak voor de entree van het Bos van Wallers. In het peloton zijn voorstanders (Dylan van Baarle) en tegenstanders (Mathieu van der Poel) te vinden voor dit plan. Maxim en Youri gaan ook in discussie over dé chicane van Roubaix.

Wie moet Merijn Zeeman opvolgen?
Een ander groot item in de WielerFlits Podcast is het vertrek van Merijn Zeeman bij Visma | Lease a Bike. Hij kiest namelijk voor een transfer naar voetbalclub AZ en dat gaat grote gevolgen hebben bij de Nederlandse wielerploeg. Wat laat hij achter? En wie moet hem opvolgen? Genoeg om over te praten dus in de podcast van deze week.

Wil je helemaal voorbereid zijn op het Parijs-Roubaix-weekend, dan kan je hier de voorbeschouwing op de vrouwenwedstrijd en de vooruitblik op de mannen lezen. Ook hebben we hier de startlijst gereed, evenals een exclusief verhaal met Adrie van der Poel. Samen met de wielervader gingen we kijken naar de kletsnatte Parijs-Roubaix 2021.

Hoe is het met Vingegaard, Evenepoel en Rogli??
Grote schrik was er gisteren in de Ronde van het Baskenland, waar een horrorcrash in een afdaling zorgde voor valpartijen en opgaves van topfavorieten Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Primo? Rogli?. Er lagen nog veel meer renners bij en wij hebben op een rij gezet wat bij iedereen de schade is naar aanleiding van die grote valpartij.

De Ronde van het Baskenland gaat dus onthoofd verder, terwijl in Noord-Frankrijk een ander peloton zich opmaakt voor het toetje van het kasseienvoorjaar... Het kan verkeren.


Een warm Roubaix-weekend gewenst,


Nick Doup
Redactie Chef WielerFlits

Opvolger Zeeman, ridicule chicane in natte (?) Parijs-Roubaix en wie klopt Van der Poel?

Tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn er genoeg opvallende ontwikkelingen in de wielerwereld. Zo werd deze week bekend dat sportief directeur Merijn Zeeman van Visma | Lease a Bike vertrekt naar AZ en was er een opvallende update over het parcours van de Hel van het Noorden. De mannen bespreken het nieuws en blikken uitgebreid vooruit op het Franse monument in de WielerFlits Podcast.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Luister nu de WielerFlits Podcast!Luister nu de WielerFlits Podcast!

Rechthoek: afgeronde hoeken: Video: Interview Mathieu van der Poel voor Parijs-RoubaixVideo: Interview Mathieu van der Poel voor Parijs-Roubaix

Stem nu op de Wielrenners van de maand maart

Voor de tweede keer dit jaar organiseert WielerFlits samen met de Club 48 de verkiezing Wielrenner van de maand. In drie categorieën zijn nominaties uitgereikt voor de beste renners, rensters en talenten van maart van 2024. De stembussen zijn geopend tot donderdag 11 april om 12.00 uur.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Breng nu je stem uitBreng nu je stem uit

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda