Vaud is een onontdekte parel in de Zwitserse Alpen

Wie denkt aan de Zwitsere Alpen, zal wellicht niet gelijk denken aan de regio Vaud. Er zijn meer bekende bestemmingen, maar dat maakt van de Alpes Vaudoises juist een onontdekte parel. De rust en diversiteit aan routes maken dit namelijk een fietsbestemming bij uitstek.

Meer info over Vaud vind je op de site van Vaud Toerisme

Fietsen in Vaud 'geeft een soort gevoel alsof je een nieuwe streek ontdekt'

Van de Jura tot de Alpen, met het Meer van Genève ertussen; dat is de regio Vaud in een notendop. Maar Vaud in een notendop is oneerlijk, want de streek schittert in diversiteit. WielerFlits sprak twee locals om beter kennis te maken met de regio: "Je kan echt meerdere dagen de streek ontdekken en een hoop ontdekken wat misschien niet het meest bekend is, maar wel heel fraai."

Rechthoek: afgeronde hoeken: Ontdek Vaud samen met fietsende localsOntdek Vaud samen met fietsende locals

Alpes Vaudoises is een berggebied dat schittert in diversiteit

WielerFlits zet enkele highlights en routes in de Alpes Vaudoises op een rijtje. Vaud is namelijk het epicentrum van de internationale wielrennerij, want de UCI heeft hun hoofdkantoor in Aigle. Die plek ademt wielrennen. En tegen de uitlopers van de Alpes Vaudoises ligt het Chateau d’Aigle. Wat heeft Vaud nog meer te bieden?

Rechthoek: afgeronde hoeken: Meer over de rust en diversiteit in VaudMeer over de rust en diversiteit in Vaud

Tussen de toppen van de Jura en het meer van Genève in Nyon, dat is fietsen in Vaud

Wie denkt aan fietsen in Zwitserland, zal wellicht niet gelijk denken aan de regio Vaud. Toch is er een hoop te beleven in de streek, die als ongekend divers te boek staat. Hooggebergte, glooiende heuvels én uiteraard het Meer van Genève zijn highlights in Vaud. Een fraaie bestemming in Vaud is Nyon, waar de Jura en het Meer van Genève elkaar ontmoeten.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Ontdek de mooiste routes in de Vaud-streekOntdek de mooiste routes in de Vaud-streek

&l

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda