19e PWZ Zuidenveldtour op zaterdag 24 april

NIEUW AMSTERDAM - Op zaterdag 24 april wordt voor de 19e keer de PWZ Zuidenveldtour verreden. Deze klassieker over 180 km werd voor het eerst verreden in 1992. Winnaar van de eerste editie was Jeroen Blijlevens, die toen aan het begin stond van een zeer succesvolle wielercarri?re. Vervolgens hebben veel bekende renners de ronde gewonnen. Steven de Jong en Bobbie Traksel zijn hier voorbeelden van. Laatstgenoemde won dit voorjaar de hero?sche editie van Belgische semi-klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne.

De eerste tien edities van de PWZ Zuidenveldtour waren omlopen van ca.  35 kilometer. Sinds 2002 gaat de klassieker ook over Duits grondgebied. Het parcours biedt hierdoor meer afwisseling en dat wordt door veel ploegen gewaardeerd.  Dit blijkt ondermeer uit de vele inschrijvingen waardoor de wedstrijd vaak het maximaal aantal ploegen aan de start heeft.  Ook dit jaar starten  het maximaal aantal renners.  180 renners verdeeld over 28 Nederlandse en 2 Duitse ploegen strijden om de ereplaatsen in de 19e editie van de PWZ Zuidenveldtour.

Om 12.00 uur vindt de start plaats aan de Zijtak W.Z. in Nieuw Amsterdam. Na de start zullen de renners via Schoonebeek de grens oversteken en richting Uelsen in Duitsland rijden. Over een geaccidenteerd terrein trekt de karavaan richting het Nederlande Vasse en vervolgens rijden de renners via Duitsland en  Nieuw-Schoonebeek terug naar Nieuw-Amsterdam. Na doorkomst zullen er nog een tweetal plaatselijke omlopen worden verreden. De finish is omstreeks 16.15 uur aan de Vaart.

Het deelnemersveld bestaat uit clubploegen en landelijke sponsorselecties. Kansrijke clubrenners zijn o.a. Ruud Fransen (WSV Emmen) en Cor van Leeuwen (NWV Groningen), die bezig zijn aan een sterk voorseizoen. Zij moeten het opnemen tegen de sterke sponsorploegen van Jo Piels (met o.a. oud-winnaar Marco Bos, Bert Jan Lindeman, Peter Jan Polling en Sierk Jan de Haan), Metec cycling team (met o.a. Dennis Smit en Jos Harms) en Midi Center-Ruiter Wielerteam (met o.a. Jos Pronk en René Hooghiemster)

De wedstrijd wordt verreden onder de auspiciën van de Stichting PWZ en wordt georganiseerd door het plaatselijk wielercomité. De laatste jaren worden er samen met de plaatselijke winkeliersvereniging enkele randactiviteiten georganiseerd. Tijdens de wielerwedstrijd is er o.a. een braderie en wordt het geheel opgeluisterd door een dweilorkest. In de plaatselijke horeca is livemuziek. Dit alles leidt hopelijk tot een sportief en gezellig wielerevenement. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 ploegen, 180 renners:
  

 

                       DEELNEMERS PWZ ZUIDENVELDTOUR 2010 ELITE / BELOFTEN

 

 

 

 

 

 

 

 

PL.1

 

SG-Automatisering WSV Emmen

 

PL.16

 

LWV De Friesche Leeuw

 

1

 

Ruud Fransen

 

91

 

Jildert Boersma

 

2

 

Hidde van Nuil

 

92

 

Fokke Postma

 

3

 

Jeroen Kregel

 

93

 

Teake Piet v.d. Werf

 

4

 

Bas de Haan

 

94

 

Caspar Mylius

 

5

 

Jan Jorrit Lubben

 

95

 

Niek Hooghiemster

 

6

 

Tim Koote

 

96

 

Jan Essers

 

 

 

 

 

 

 

 

PL.2

 

Hepro Kunststof Kozijnen NWVG

 

PL.17

 

Koga-Creditforce-Ubbink Track CT

 

7

 

Cor van Leeuwen

 

97

 

Geert Jan Jonkman

 

8

 

Adrie Lindeman

 

98

 

Ismael Kip

 

9

 

Peter Merx

 

99

 

Bouke Kuiper

 

10

 

Johan Vreugdenhil

 

100

 

Sipke Zijlstra

 

11

 

Bram Wegter

 

101

 

Arno van der Zwet

 

12

 

Niels de Blaauw

 

102

 

Leander Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

PL.3

 

De Peddelaars / De Jong & Laan

 

PL.18

 

WV Woonexpo Kapenga

 

13

 

Barry Hulzebos

 

103

 

Elzo Vos

 

14

 

Emiel Klein

 

104

 

Andries Weening

 

15

 

Berden de Vries

 

105

 

Frank Wierstra

 

16

 

Pim v.d. Berg

 

106

 

Riemer Bosma

 

17

 

Aloys van Duuren

 

107

 

Jenno de Vries

 

18

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda