1e Rabo Bushbiker jeugdclinic groot succes.

SLEEN - De jeugd van Sleen en omgeving heeft zich afgelopen zaterdag flink uit kunnen leven op en rondom mountainbikeroute ?Sleenerzand?. De organisatie was in handen van MTB vereniging Bushbikers uit Sleen. In totaal hadden 20 kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar zich aangemeld. Het centrum van Sleen was het verzamelpunt waar rond 08.45u alle deelnemers, ondanks de niet al te beste weersverwachting, zich hadden gemeld. Voor ieder kind was een fiets, helm en een gevulde bidon aanwezig. Het was even passen en meten, maar uiteindelijk is het gelukt iedereen op de juiste fiets te krijgen. Onder leiding van 4 Bushbikers werd daarna koers gezet richting de Slener bossen. De lucht klaarde op en het werd droog. De grote groep werd gesplitst in 2 kleinere groepen.
Het eerste en belangrijkste onderdeel was het schakelen en remmen. Dit hadden de mountainbikers in spé al snel onder de knie. De ochtend kon vervolgd worden met allerlei behendigheidsoefeningen. Na een korte pauze, met een kleine versnapering en een paar flinke slokken uit de bidon, kon het echte werk beginnen. Op een aantal hoge heuvels werd het klimmen en dalen geoefend.

Voor sommigen was het af en toe een beetje spannend, maar de angst werd overwonnen en na een paar keer oefenen kon iedereen vlekkeloos de heuvel op en af. Tot slot werd er een kleine lus van de route gefietst. Nu konden de jongens en meisjes laten zien wat ze allemaal hadden geleerd. Dat zag er zeer goed uit! Om 11.45u gingen de kinderen weer huiswaarts. Mede dankzij een groep enthousiaste deelnemers kan de Bushbikers terug kijken op een zeer geslaagde morgen!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda