Anthony Roux blijft uit greep peloton

De Fransman Anthony Roux (Fran?aise Des Jeux) heeft de zeventiende etappe van de Vuelta gewonnen. De 22-jarige Fransman wist als enige van een kopgroep van vijf, die lang aan de leiding reed, uit de greep van het peloton te blijven. Het was op het nippertje, want op de streep had Roux een voorsprong van slechts een forse fietslengte op William Bonnet en sprinter Andr? Greipel die tweede en derde werden. Beste Nederlander werd Johnny Hoogerland op de 24-ste plaats.

Even leek de etappe voor Rabobank verkeerd uit te pakken. Robert Gesink kwam namelijk ten val in het peloton en hield daar een wond aan de knie aan over. Onderweg werd de geblesseerde knie door de koersarts verpakt en Gesink kon verder. Ook Mosquera, kopman van Xacobeo Galicia, die zesde in het klassement staat, viel. Maar ook hij kon na een consult bij de rijdende arts in koers blijven.

De eerste ontsnapping kwam van Lieuwe Westra (Vacansoleil), dat was al na enkele kilometers. Na een kilometer of zes hadden zich vier andere renners bij hem gevoegd. Daaronder ook Martijn Maaskant van Garmin Slipstream en de latere winnaar Roux. De vijf bleven erg lang aan de leiding, maar enorm groot werd hun voorsprong niet, maximaal een kleine zeven minuten.

Het peloton bleef met een goed tempo doorrijden. Het gemiddelde lag aanmerkelijk hoger dan dinsdag, toen het een saaie etappe was. Door het jagende peloton werd van de voorsprong van de vijf beetje bij beetje aan seconden afgeknabbeld. Vooral de mannen van Liquigas trokken flink door nadat het doek van zeven kilometer was gepasseerd. Toen had de groep nog 43 seconden voorsprong. Twee kilometer verder was er nog maar 33 seconden van die voorsprong over.

Uiteindelijk werd de groep van vijf op nog geen kilometer van de meet achterhaald, behalve Roux. Hij was nog achter de wegspringende Maaskant aangegaan. Maaskant moest uiteindelijk passen en werd opgeslokt, terwijl Roux de jagende meute net voor kon blijven. Borut Bosic van Vacansoleil eindigde als tiende. In het algemeen klassement veranderde na deze rit van Ciudad Real naar Talavera de la Reina (193 km) nauwelijks iets.

Het peloton in het Spaanse land.(foto Unipublic )

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda