Farrar overtuigend naar ritzege

CARAVACO DE LA Cruz - Tyler Farrar wist de elfde etappe, de rit over 200 kilometer, van Murcia naar Caravaca de la Cruz op zijn naam te schrijven. De renner van Garmin wist in de eindsprint Philippe Gilbert (Silence Lotto) en Marco Marcato van Vacansoleil te kloppen met een lange sprint. Robert Gesink (Rabobank) werd negentiende. Hoewel hij niet meedeed in de strijd om de etappewinst, was ook in deze rit weer een belangrijke rol weggelegd voor Johnny Hoogerland.
De Vacansoleilrenner was weer in het offensief. De Vacansoleilploeg manifesteert zich uitstekend in deze Vuelta, waarin de eerstejaarsploeg met een wildcard meerijdt. De renners beperken zich niet alleen tot meerijden, maar vestigen wel degelijk de aandacht op zich. Vooral Lieuwe Westra, Matthé Pronk en Johnny Hoogerland zijn in diverse etappe veelal voorin te zien geweest.

Hoogerland maakte geruime tijd deel uit van een kopgroep met Amets Txurruka (Euskatel – Euskadi) en David Moncoutié (Cofidis). De drie hielden stand tot ongeveer 30 kilometer van de streep toen ze werden ingelopen. Direct daarna sprong Rémy Di Gregorio (Française des Jeux) weg en hij kon een voorsprong nemen van een slorige 50 seconden. Maar ook hij moest na een kilometer of zeven buigen voor het jagende peloton.

In de laatste 25 kilometer was Bram Tankink (Rabobank) veelvuldig aan de kop van het peloton te zien. De Liquigasploeg wist zich lang aan kop, maar zonder resultaat. Hun positie werd in de laatste anderhalve kilometer overgenomen door onder andere de Raborenners die Oscar Freire in stelling wilden brengen, maar dat lukte niet. Freire werd negende. Het was Tyler Farrar die in een lange sprint iedereen het nakijken gaf. Valverde blijft lijstaanvoerder met Gesink op de derde plaats met een achterstand van 36 seconden. Johnny Hoogerland staat vijftiende in de algemene rangschikking.


Marco Marcato van Vacansoleil, die derde werd.(foto: Vacansoleil).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda