Gesink blijft derde in de Vuelta

MURCIA - In de ronde van Spanje werd de tiende etappe gewonnen door Cerv?lorenner Simon Gerrans. Hij wist in de slotmeters drie renners achter zich te houden, die uiteindelijk waren overgebleven van een grote kopgroep. Op de tweede plaats eindigde Ryder Hesjedal (Garmin), derde werd Jakob Fuglsang (Saxo Bank) en de onlangs in het peloton teruggekeerde Alexander Vinokourov van Astana werd vierde. Het was een etappe over ruim 171 kilometer van Alicante naar Murcia.

De vier kwamen uit een grote groep die aan de voet van de Alto de la Cresta del Gallo versnelde en op jacht ging naar twee vluchters Linus Gerdemann (Milram) en Aito Pérez Arrieta. In de beklimming van de berg van de tweede categorie viel de groep uiteen. Uiteindelijk kwamen de eerder genoemde vier gezamenlijk in Murcia aan en wist Gerrans de sprint van hen te winnen.In de groep die daarna kwam, zat Karsten Kroon. De Saxo Bankrenner kwam als achtste over de streep, op 39 seconden van de winnaar.

De koplopers in het algemeen klassement hielden elkaar goed in de gaten en geen van hen wist een paar seconden op de directe concurrentie te pakken.Alejandro Valverda (Caisse D’Epargne) gaat nog aan de leiding met zeven seconden voorsprong op Cadel Evens (Silence Lotto) en 36 seconden op Rabobankrenner Robert Gesink. Woensdag rijden de renners een etappe van 200 kilometer, van Murcia naar Caravaca de la Cruz. In die rit zitten een berg van de eerste en één van de tweede categorie.(foto Unipublic)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda