Podiumplaatsen renners WSV Emmen.

EMMEN - De renners van de WSV Emmen hebben de smaak van winnen te pakken. Nadat Stan Wijkel twee weken geleden het hoogste podium van de openingsklassieker Noordwest Overijssel mocht beklimmen, stonden een week daarna Tom Schaft uit Dalerveen in het Friese Warns aan de start van een tijdrit over 7 km. en Rutger Vos, die meereed in het Kampioenschap van Hoorn, eveneens op het hoogste schavotje. Op tweede paasdag bij het`Paascriterium De Wijk` stonden er bij de nieuwelingen maar liefst 9 renners van de WSV aan de start.

In totaal moest er 40 km. worden afgelegd wat neerkwam op 30 rondjes. Klasbakken Rick en Niels Goeree uit Borger, Rutger Vos uit Exloo en Stan Wijkel uit Holsloot domineerden de wedstrijd.


Vanaf begin af aan werd er al hard gekoerst totdat Rutger Vos(foto) de kans kreeg uit het peloton te springen. Ploegmaten Rick en Niels Goeree en Stan wisten iedere aanval op Rutger af te stoppen zodat hij solo kon finishen. In de eindsprint werd Stan 2e, Rick en Niels 7e en 8e.

Afgelopen weekend stonden de renners alweer aan de start en wel op zaterdag bij de Omloop van Lek en IJssel en op zondag in Meppel bij een tijdritspektakel i.v.m. de Ronde van Drenthe. In de omloop van Lek en IJssel werd Niels Goeree 7e, ploegmaat Tom Schaft finishte in het peloton terwijl Jesse Markus helaas betrokken was bij een valpartij.


Bij het tijdritspektakel in Meppel stonden Rick, Niels, Rutger en Stan aan de start, de speaker van de organisatie sprak vol lof over deze jonge talenten die gewelddadig van start gingen en de 30 km. verdeeld over 2 ronden naar hun hand probeerden te zetten. In de eerste ronde kwamen zij twee ploegen die eerder gestart waren die precies in het centrum van Meppel ingehaald meosten wordenesten zij deze twee ploegen inhalen hetgeen hen op cruciale momenten seconden kostte t.o.v. hun concurrenten van de WRV De Peddelaars.

Aan het eind bleek dat De Peddelaars met 11 seconden sneller waren dan de blauwe brigade van de WSV. Aankomend weekend staat de 31e Omloop door Het Land van Kleine Hein op het programma, aan deze door de WSV Emmen georganiseerde wedstrijd staan bij de nieuwelingen Rutger Vos, Stan Wijkel, Jesse Markus, Jesse Jagt, Tom Schaft en Wybren Jager aan de start, Karen Elzing uit Schoonebeek zal  bij de dames tot het uiterste gaan voor een podiumplaats.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda