Ronde van Erm wer op vertrouwde datum

ERM - Na een uitstapje van een jaar is de Ronde van Erm teruggekeerd naar de vertrouwde derde zaterdag van september. Zaterdag 19 september a.s. zal de dorpskern van Erm weer het decors zijn van vele activiteiten die door de Stichting de Ronde van Erm zullen worden georganiseerd.??Back to basic?? luidt het motto dat de Ermer organisatoren hebben bedacht. Geen wielrennen en hardlopen meer, twee onderdelen die jarenlang de kern van de Ermer ronde kenmerkten, maar er zal een compleet nieuw programma worden gepresenteerd. Een combinatie van muziek, sport, cultuur vormen de ingredi?nten van een waar spektakelstuk.
Hoofdonderdeel zal de badkuipenrace zijn, een wedstrijd voor teams (drie personen), die in een zelf gefabriceerde badkuip een parcours vol hindernissen door het dorp in een zo snel mogelijke tijd dienen te overbruggen. De badkuip dient voorzien te zijn van wielen en dient handmatig te worden voortbewogen. De wedstrijd in Erm is kent een zgn. open inschrijving, dat willen zeggen voor een ieder de mogelijkheid zich hiervoor aan te melden.

Voor informatie en inschrijving kan men zich melden bij Sikken Verhuur in Erm. De organisatie stelt voor alle deelnemers een badkuip ter beschikking. Inmiddels komen de eerste inschrijvingen bij de organisatie binnen.
De ronde van Erm begint traditiegetrouw op de vrijdagavond met een Ermer avond. Een gevarieerd programma voor jong en oud met onder andere een optreden van een gelegenheids dorpskoor. Inmiddels zijn de repetities hiervoor begonnen.

Reeds vroeg zullen de inwoners van Erm en Achterste Erm opgeroepen worden om naar het feest te komen. Op spectaculaire wijze worden de festiviteiten ingeluid. Schoolgaande kinderen gaan om negen uur van start voor een optocht met versierde fietsen, trapkarren en andere rollend materieel. Aansluitend is er een groot dorpsontbijt in de feesttent.

Het middagprogramma bestaat uit een vierkamp (open inschrijving via de website www.rondevanerm.nl), buikschuiven, spijkerbroekhangen, boegsprietlopen en nog vele andere activiteiten staan die middag op het programma. Kermisattracties, een 1001nachttent, de Eurobungytrampoline, schminken, ballonnenwedstrijd vormen de aanvullende ingredienten van een gevarieerd programma. Daarnaast is er veel muziek.

Vanaf een mobiel podium zijn er doorlopend optredens van The Shadow Creek Ramblers, Willem Spans, The Stage1 houseband en The Ultimate Danceforce. Als rode draad door het programma staat ook dit jaar weer de stratencompetitie op het programma. De deelnemers krijgen een aantal onderdelen, zoals live-cooking, deelname aan de badkuiprace, het maken van een kunststuk etc. voorgeschoteld.

Tijdens de Ronde van Erm is er ook een meeting van eigenaren van SAAB-oldtimers. De deelnemers zijn het gehele weekend te gast in Erm en zullen zaterdag een toertocht maken. Als slotstuk van het middagprogramma wordt om zes uur de trekking van de verloting gehouden. Een koe zal bepalen wie de winnaar wordt van de hoofdprijs (500 euro) wordt. Het Schijt je Rijk zal ongetwijfeld een grote publiekstrekker zijn.

Liefhebbers van boerenrock komen ´s avonds aan hun trekken tijdens de afsluitende feestavond. De formatie ´Bikkel´ treedt hierop. Naast deze band is er de topformatie Justuzzz, die de muzikale medewerking verleent.. Voor meer informatie en opgave: www.rondevanerm.nl Alle activiteiten hebben een open inschrijving via de website.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda