Stan Wijkel maakt indruk in omloop Noordwest Overijssel.

GENEMUIDEN - Afgelopen zaterdag werd de traditionele Rabo Omloop van Noordwest Overijssel voor de 38e keer verreden. Heel wielerminnend Nederland keek uit naar de opening van het klassiekerseizoen voor de nieuwelingen en junioren. Stan Wijkel stond met ploeggenoten Rutger Vos en Rick Goeree in de categorie nieuwelingen aan de start in Genemuiden om tezamen met nog ruim 140 renners een afstand van 78 km. te overbruggen.

Voor Stan en Rick als 1e jaars nieuweling tussen 2e jaars nieuwelingen was dit een gedenkwaardig debuut, deze omloop staat nl. te boek als een loodzware opener van het nieuwelingen- en juniorenseizoen. 

Met een afstand van 78 km. voor de boeg ging het peloton van start, al na 18 km. brak het peloton en had een elftal vluchters, waaronder Stan en Rutger, de kuierlatten genomen. Na 18 km moest Rick Goeree de groep laten gaan. Er werd door de renners veelvuldig aangevallen maar toch kwam er geen één los. Net toen het er naar uitzag dat de renners zouden gaan sprinten om de winst demarreerde Bart Hommes van de Peddelaars in de laatste bocht, dat was echter buiten Stan gerekend die, geholpen door ploegmaat Rutger, oppermachtig toesloeg in de sprint en Hommes nog ruim voor de finishlijn wist te passeren.

Stan kon het haast niet bevatten dat hij had gewonnen daar hij afgelopen week nog geplaagd werd door een heftige buikgriep en totaal niet in staat was om te trainen, de vreugde in het team was dan ook extra groot. 2e Paasdag staat Stan met zijn kompanen aan de start in De Wijk voor het rijden van een criterium, inmiddels zijn daarvoor de plannen al gesmeed. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda