Toerversie La Vuelta: 9.000ste deelneemster

ASSEN - Het aantal inschrijvers voor de Toerversie van La Vuelta nadert de 10.000. Begin deze week werd Christine Mos uit het Drente de Wijk ingeschreven als 9.000ste deelneemster. Ze rijdt de route van 120 kilometer. Nog steeds is er ruimte voor fietsliefhebbers om zich in te schrijven voor de Toerversie, die afstanden kent van 60, 90 en 120 kilometer. Fietsliefhebbers die nog willen meedoen aan dit eenmalige en unieke wielerevenement moeten snel zijn; de inschrijving sluit op 5 augustus! Start en finish zijn op het TT Circuit in Assen. Deelnemers van de Toerversie hebben gratis toegang tot de proloog op de tribunes van het TT Circuit.

Daar is in ieder geval Christine Mos te vinden. “Ik doe mee omdat het een prachtig evenement is. Het is heel bijzonder om zo’n grote wielerronde in je eigen land te hebben”, zegt de inwoonster van de Wijk, die enkele jaren geleden zelf veelvuldig in wielerkoersen uitkwam. En niet zonder succes.

Christine Mos heeft een aantal klassiekers in binnen- en buitenland op haar naam geschreven, ze won in 2006 de Gouden Pijl in Emmen, won de Lus van Roden en de Profronde van Surhuisterveen. In 2003 werd Christine Mos tweede tijdens het NK wielrennen in Rotterdam. “Ik fiets nu nog veel recreatief”, laat ze weten. Onder andere klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen en onlangs nog de Dolomieten Marathon.”

Op de laatste zaterdag van augustus doet Mos mee aan de Toerversie van La Vuelta. De Wielerronde van Spanje, La Vuelta zal voor het eerst in de lange historie het Iberisch schiereiland verlaten voor de start. De 64-ste editie van La Vuelta begint op 29 augustus in Assen, waar op het wereldberoemde TT Circuit de proloog wordt verreden. Daarna volgen de etappes Assen-Emmen (30 augustus), Zutphen-Venlo (31 augustus) en Venlo-Luik (1 september). Dan volgt er een verplaatsing naar Tarragona, waar op 3 september La Vuelta wordt hervat. De sluitingsdatum voor de Toerversie is 5 augustus, dus wees er snel bij.

Christine Mos wordt met haar inschrijving gefeliciteerd door de heer Theo Lüürssen, regiomanager van Univé. (Foto: Peter Stevens)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda