Topcompetitie gaat naar Nick Geerling

SCHOONEBEEK - Langzaam gaat het fietscross seizoen weer naar het einde, inmiddels is er ook een einde gekomen aan de topcompetitie van 2009. De laatste wedstrijd werd verreden op de crossbaan van KWC uit Kampen. Nick Geerling pakte ook in de laatste competitie wedstrijd de dagwinst. Nick Geerling begon de dag in de wetenschap dat hij aan een 3e plaats genoeg zou hebben voor de eind overwinning in de competitie in de cruiser klasse bij de ?boys 12-?. In de eerste manche startte hij goed en sloot hij als tweede aan op het eerste rechte stuk. Hij kon wel dichterbij komen maar was niet in de gelegenheid de eerste plaats over te nemen, hij eindigde dan ook als 2e.

In de tweede manche schoot Nick direct na de start uit de click, hierdoor lag hij op de laatste positie en restte hem slechts een inhaal race.  Uiteindelijk wist hij nog één plek naar voren te komen. Door dit resultaat werd  de derde manche niet alleen belangrijk voor de dagwinst maar ook voor de eindoverwinning in de competitie. Voor de start van de laatste manche was Nick Geerling dan ook gebrand op een goed resultaat. 

In die laatste manche deed Nick (11) wat nodig was, als eerste weg uit het starthek, de “holeshot” ; als eerste de eerste bocht in duiken en vervolgens een paar mooie sprongen en uiteindelijk als 1e over de streep. Uiteindelijk voldoende voor de dag overwinning  en voor de winst in de competitie. Op de BMX  werd Nick Geerling in de competitie 3e. Tessa Geerling (14) rijdt als eerstejaars bij de nieuwelingen, in de competitie eindigde ze op de 5e plaats, bij de cruiser dames (alle leftijden) eindigde ze als 7e.(foto Van der Wijngaard)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda