Noordscheschut wint Protos Weering

EMMEN - Noordscheschut heeft zaterdagmiddag de 40e editie van Protos Weering op zijn naam geschreven. In een zinderende finale waren de Schutters met 3-5 te sterk voor SVBO. Bij rust was het nog 2-1 voor de Barger-Oostervelders. In een volgepakte sporthal Angelslo in Emmen kwam SVBO maar liefst driemaal op voorsprong, maar net zo vaak had Noordscheschut een antwoord op de goals van Rene Wolbers (tweemaal) en Rean Bolk. Voor de blauwwitten kwamen Jos Kroezen (tweemaal) en Melvin Mol tot scoren. Vier minuten voor tijd was het Danny Kiekebelt die Noordscheschut voor het eerst op voorsprong bracht, waarna kersverse vader Kevin van Dalen het duel vlak voor tijd besliste met een raak schot in een leeg doel. DZOH dat de kruisfinale tegen SVBO verloor bleef alleen nog de strijd om de 3e en 4e plaats. Tegenstander was HZVV dat niet opgewassen was tegen Noordscheschut. Roy Stroeve scoorde in de slotminuut de winnende goal. Met zijn tweede treffer van de wedstrijd (zijn vierde van de dag) bepaalde hij de eindstand op 4-3.