FC Meppel voegt zich als zesde bij finalisten PWZ

Derdeklasser blijft Valthermond op doelsaldo net voor Steenwijksmoer - Derdeklasser FC Meppel heeft zich als winnaar van de tussenronde als zesde en laatste geplaatst voor de grote finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. FC Meppel en tweedeklasser Valthermond eindigden beiden met acht punten, maar FC Meppel kende een iets beter doelsaldo. De verrassing was toch wel de uitschakeling van titelverdediger SVBO, dat als derde eindigde en in totaal als achtste.

De beslissing van de tussenronde in een goed gevulde sporthal Angelslo viel uiteindelijk in het voorlaatste duel van de avond tussen FC Meppel en Valthermond. Het ging tussen deze beide clubs, maar omdat Meppel een beter doelsaldo had, was een remise voor de zaterdag derdeklasser voldoende en die kwam er. Beide ploegen verzamelden acht punten uit vier duels.

FC Meppel, dat in het toernooi van Zwolsche Boys (0-4) en Hoogeveen zondag (0-4) verloor, begon moeizaam met een 2-2 gelijkspel tegen Raptim. Meppel gaf een 2-1 voorsprong uit handen. Daarna won FC Meppel met 2-3 van Germanicus door een beslissende treffer in de laatste minuut. De basis voor de plaats in de finale werd gelegd door een knappe 3-0 zege op titelhouder SVBO. De laatste wedstrijd tegen Valthermond eindigde in 1-1, waardoor FC Meppel op doelsaldo naar de finale gaat. FC Meppel kwam uiteindelijk nog goed weg toen Valthermond in de slotfase in een ondertalsituatie nog een goede kans kreeg. De inzet van Joost Schrik kon Meppel-doelman Erik Kampherbeek nog maar net uit de kruising tikken. FC Meppel won het toernooi een keer en dat was in 2004.

Valthermond, dat in het toernooi alleen van Drenthina verloor (3-4), begon met een 2-1 zege op SVBO. Daarna werd ook Raptim met 2-1 verslagen. De zondag tweedeklasser, die het toernooi nog nooit won, verzuimde in het duel met Germanicus op negen punten te komen. De ploeg gaf een 1-0 voorsprong in de slotfase nog uit handen: 1-1. Daardoor moest het in de laatste wedstrijd tegen FC Meppel winnen, maar dat lukte net niet.

Titelhouder SVBO begon goed met een 1-0 zege op Germanicus, maar daarna volgden twee nederlagen tegen Valthermond en FC Meppel, waardoor de ploeg het huzarenstukje van vorig jaar niet kon herhalen. SVBO sloot nog wel af met een 4-2 winst op Raptim, dat op een punt bleef steken.

Germanicus kwam niet verder dan een vierde plaats. Tijdens het toernooi werd het twee keer poulewinnaar en een keer tweede en verloor alleen van ZZVV (1-2). In de tussenronde verloor de ploeg twee keer, maar won in de laatste wedstrijd nog wel van buurman Raptim met 2-0.

Er werden 31 doelpunten genaakt. Vorig jaar waren dat er 42. Camiel Fidom van FC Meppel was met drie treffer de topscorer.

Finale
Hoogeveen zondag, HZVV, Gramsbergen, Noordscheschut, LTC en FC Meppel strijden zaterdag om de winst van de 47ste editie het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Om 11.00 uur vindt de loting voor de twee poules van elk drie clubs plaats. Vanaf 11.30 uur worden de poulewedstrijden gespeeld. Om 14.45 uur beginnen de kruisfinales. Vanaf 15.30 uur worden de wedstrijden om de vijfde en zesde plaats en de strijd om de derde plaats gespeeld. De finale begint om 17.00 uur. Om 17.45 uur vindt de prijsuitreiking plaats.