Hoogeveen zondag wint voor de zevende keer Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

EMMEN - Hoogeveen zondag heeft voor de zevende keer het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gewonnen door in de finale zaterdag tweedeklasser LTC met 4-2 te verslaan. LTC, dat voor de tweede keer aan het toernooi deelnam, leverde ook een uitstekende prestatie door tijdens 47e editie van het PWZ toernooi als tweede te eindigen. De finale in een bomvolle sporthal Angelslo in Emmen was de apotheose van een fantastisch toernooi, dat maar liefst 28000 toeschouwers trok en dat is een absoluut record in de historie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.


Ook voor Gramsbergen werd het een onvergetelijke finale met een knappe derde plaats. De zaterdag tweedeklasser eindigde als derde door in de troostfinale Noordscheschut met 6-1 te verslaan. De winnaar van de tussenronde, zaterdag derdeklasser FC Meppel liet in de poulewedstrijd tegen Gramsbergen een 2-1 voorsprong schieten en in de slotfase maakte Ivar Nijboer de beslissende 2-3 voor Gramsbergen. In de strijd om de vijfde plaats tegen eersteklasser HZVV werd het 2-2, maar FC Meppel nam de strafschoppen beter.


HZVV werd zonder een wedstrijd te verliezen, net als vorig jaar als zesde. Justin Benjamins van Hoogeveen zondag werd met vijf treffers topscorer van de finale. Zijn ploeggenoot Jim Veltmaat, Nick Leferink van Gramsbergen, Mehran Ali Pour Asli van LTC en Richard Mulder van LTC scoorden elk vier doelpunten. De finaledag begon zaterdag met een minuut stilte vanwege het overlijden van hoofdsponsor Piet Weering.

Eindstand van de 47ste PWZ
1. Hoogeveen zondag
2. LTC
3. Gramsbergen
4. Noordscheschut
5. FC Meppel
6. HZVV

Prijsuitreiking


Kampioen Hoogeveen met de grote wisselbokaal

Hier onder enkele actiefoto’s

Justin Benjamins, de topscoorder van de finaledag, op weg naar weer een doelpunt




Zie ook het fotoboek op deze site

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda