WVV, Erica, Hoogeveen, MSC en DZOH naar finale Protos Weering toernooi

STEENWIJKSMOER - WVV, Erica, Hoogeveen, MSC en het verrassende DZOH hebben zich geplaatst voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Rolder Boys, Nieuw Buinen, HZVV, Dedemsvaart en Germanicus krijgen woensdag 7 januari nog een herkansing zich als zesde te plaatsen voor de finale op zaterdag 10 januari 2015.

Ook de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is tot volle tevredenheid van de organisatie verlopen. Tot de nok toe gevulde sporthallen, sfeervolle ambiances, veel strijdlust, fraaie doelpunten en bloedstollende ontknopingen. De beslissingen omtrent de nummers een en twee vielen in de meeste poules pas in de laatste wedstrijd.

Titelverdediger WVV en Erica zijn de enige twee finalisten, die ook vorig jaar in de finale stonden. Dat betekent dat er ten opzichte van de vorige editie een aantal nieuwe finalisten te bewonderen is op zaterdag 10 januari in sporthal Angelslo. De grote verrassing is de zaterdag eersteklasser DZOH uit Emmen, die voor het eerst in de geschiedenis de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi haalde. Het was een enorme domper dat Roy Stroeve van DZOH wegens een zware achillespeesblessure moest uitvallen.

De verwachting is dat hij lang uit de roulatie zal zijn. Oude bekenden in de finale zijn vijfvoudig winnaar Hoogeveen en Erica, dat vorig jaar als vijfde eindigde. Het toernooi wordt woensdag hervat met de tussenronde in sporthal Angelslo met Rolder Boys, Nieuw Buinen, HZVV, Dedemsvaart en Germanicus. HZVV haalde vorig jaar de finale en de ploeg uit Rolde speelt voor de derde achtereenvolgende keer de tussenronde.

De grote afwezige in de finale is viervoudig winnaar HHC. In de ,poule des doods’ in sporthal Angelslo in Emmen kon de ploeg het niet bolwerken en werd teleurstellend vierde met drie gelijke spelen en een nederlaag. Dalen werd vorig jaar derde, maar redde het deze editie niet en leed royale nederlagen tegen Nieuw Buinen en Erica.

In een goed gevulde sporthal De Citadel in Dedemsvaart herstelde vijfvoudig winnaar Hoogeveen zich goed van de moeizaam verlopen kwartfinale, waarbij het met de hakken over de sloot derde werd en als 25ste naar de halve finale ging. Erica werd opnieuw eerste en won al haar wedstrijden. Deze keer trof de ploeg 13 keer doel en heeft in drie ronden al 62 keer gescoord.

In poule A in sporthal Angelslo in Emmen was DZOH de grote smaakmaker en was door drie zeges op rij al zeker van de finale. De strijd om de tweede plaats was echter ongemeen spannend. In de laatste wedstrijd tussen HZVV en DZOH had HZVV aan een punt genoeg en bij verlies ging Emmen naar de tussenronde. De wedstrijd eindigde in 1-1, zodat HZVV tegen de verwachting in toch de tussenronde haalde.

In poule B in een tot de nok toe gevulde sporthal in Dedemsvaart begon Hoogeveen met een 4-0 zege op OZC en won vervolgens van Elim (5-2) en Gramsbergen (4-2). Alleen Rolder Boys hield Hoogeveen op 2-2.

In poule C in Hoogeveen maakte titelhouder WVV duidelijk dat de titel geen uitschieter was en bereikte voor de tweede achtereenvolgende keer de finale. WVV moest alleen het verrassend goed presterende Dedemsvaart een gelijkspel toestaan.

In poule D in een volle sporthal in Dalen maakte de titelkandidaat MSC haar bedoelingen direct duidelijk en was een maatje te groot voor de anderen. MSC won van Raptim, Drienerlo en Germanicus en kwam tegen hekkensluiter Bergentheim verrassend niet verder dan 2-2.

In poule E in Zwartemeer zorgde Lutten voor een verrassing door Erica op 1-1 te houden. De ploeg werd uiteindelijk vierde en kan terugkijken op een goed toernooi. Nieuw Buinen speelt ook een goed toernooi en haalde de tussenronde, maar ging wel fors onderuit tegen Erica.

Topscorers van de halve finale werden Roy Jagt van Erica en Marco Hartman van Hoogeveen met elk acht treffers. Lars Meppelink van Raptim volgde met zes doelpunten. In het gehele toernooi is Marco Hartman van Hoogeveen topscorer met 22 treffers. Hij wordt op de voet gevolgd door Roy Stroeve van DZOH en Randy van der Weide van Germanicus met 21 treffers.

Op woensdag 7 januari wordt de tussenronde gespeeld in sporthal Angelslo vanaf 18.00 uur. De poulewinnaar plaatst zich als zesde en laatste voor de grote finale op zaterdag 10 januari in sporthal Angelslo in Emmen. Het programma van de finale begint dan al om 11.00 uur met de opening en de loting. De poulewedstrijden beginnen om 11.30 uur en er worden twee poules van drie ploegen gevormd. Om 14.30 uur beginnen de kruisfinales en de grote finale vangt om 17.00 uur aan, die twee keer twintig minuten duurt.