Dalen wint Theater De Deeltoernooi voor B-junioren

SLEEN ? Dalen B1 heeft dinsdag de eerste dag van het Theater De Deeltoernooi op haar naam geschreven. De witrode formatie wist in de internationale finale tegen onze oosterburen van Grenzland in de extra speeltijd van vijf minuten als eerste te scoren. Daarmee besliste Dalen in een goed gevulde sporthal Broekveld met 2-1 de eindstrijd van dit door de voetbalvereniging Sleen goed georganiseerde zaaltoernooi. De strijd om de kleine finale werd door VKW met 2-1 van Ruinerwold gewonnen. Grenzland sleepte met het uitroepen van Robert Grobbe tot beste speler nog wel een troostprijs in de wacht. De sluitpost van het organiserende Sleen, Lars Blaak, werd door de vakkundige jury tot beste doelman verkozen.

Rond kwart over negen waren alle deelnemende ploegen in de kantine van de voetbalvereniging Sleen aanwezig om live getuige te zijn van de groepsindeling. Op een Champions League-achtige wijze trok voorzitter Willem Wiegers samen met de dochter van Erica Lucas van Theater De Deel de balletjes met namen van de deelnemers uit de grote koker. Vervolgens werden die ook via het lot over de beide groepen verdeeld.

In de voorronde van groep A leken Ruinerwold en Borger halverwege op de laatste vier af te stevenen, maar Borger bleef hierna zegeloos en zag VKW en zelfs DZOH nog langszij gaan. Ruinerwold maakte geen misstap en plaatste zich uiteindelijk samen met VKW voor de kruisfinale. De tweede garnituur van Sleen was in deze groep een maatje te klein. Desondanks wisten de roodhemden onder aanvoering van een soms excellerende balvirtuoos Mahamed Abdi Borger met 2-1 aan de zegekar te binden. Het kwam echter een punt te kort om de strijd om de laatste plaats te ontlopen.

In groep B bleef het tot de laatste wedstrijd spannend. In een onderlinge burenstrijd restte Sleen B1 tegen Dalen maar één ding: winnen! Beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel evenveel (7) punten. Het doelsaldo sprak echter in het nadeel van de thuisclub. Aangezien Grenzland de laatste groepswedstrijden tegen Valthermond (7-1) en het teleurstellende KSC (3-0) met ruime cijfers won, was de Duitse brigade met acht punten en een positief doelsaldo van negen al verzekerd van de laatste vier. Ondanks een extra veldspeler als keeper in te zetten en legio kansen te krijgen, redde Richard Nieborg het met zijn manschappen niet om bij de eerste twee te eindigen. Het bleef na een kwartier spelen bij 1-1. Waardoor er voor het hoogste team van Sleen niets anders dan de strijd om de vijfde en zesde plaats restte.

Daarin was het uiteindelijk met 5-1 een maat te groot voor DZOH. Voor Sleen B2 was de negende plaats het resultaat. Het gaf in deze “finalewedstrijd” KSC in de extra speeltijd met 2-1 het nakijken. De Schoonoorders bleven hiermee het hele toernooi zegeloos. De strijd om de zevende plaats werd dankzij een 3-2 overwinning op Valthermond door Borger opgeëist.

Kruisfinales
Voor deze wedstrijden hadden de twee beste ploegen uit beide groepen via een kruisfinale al om een plaats in de finale van het Theater De Deeltoernooi gestreden. Door met 2-1 VKW aan de zegekar te binden, wist Dalen de eindstrijd te bereiken. De oosterburen uit Laar werden door een benauwde 3-2 overwinning op Ruinerwold de andere finalist en kwam er een herhaling van de eerste groepswedstrijd in groep B. Daarin deden beide ploegen eerder op de dag niet voor elkaar onder en daar was in meer spannende dan goede finale ook sprake van.

Geen van beide wilde vol voor de winst gaan en daardoor ontspon zich bij vlagen een waar schaakspel waarbij de bal soms veelvuldig heen en weer geschoven werd. Na twintig minuten stond er wederom 1-1 op het scorebord, maar ditmaal moest er een winnaar te voorschijn komen. Vandaar dat er vijf minuten extra gegund werd om te scoren. Degene die als het eerst het net zou laten bollen, mocht zich de winnaar van het Theater De Deeltoernooi noemen. Die eer was vlak voor het verstrijken van de tijd weggelegd voor Dalen. De kleine finale tussen VKW en Ruinerwold werd met 2-1 een prooi voor Westerborkers.

D-pupillen strijden ook om de eer
Dinsdag 3 januari gaat het toernooi verder en strijden bij de D-pupillen acht ploegen om de eer van het Theater De Deeltoernooi. Ook een beste speler en keeper zullen dan door een deskundige jury worden aangewezen. Iedereen die wil zien hoe in Sleen deze editie van dit zaaltoernooi afloopt, is van 9.30 tot 15.15 van harte welkom in sporthal Broekveld aan de Oldenhoffstraat.  

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda