HHC, De Weide en FC Meppel verrassend uitgeschakeld

Steenwijksmoer - De organisatie van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi kijkt terug op een uitstekend verlopen voorronde. De voorronde van de 33ste editie bezat veel verrassingen, volle sporthallen, spanning, veel doelpunten en aantrekkelijk voetbal. De grootste verrassing was de uitschakeling van ex-winnaar HHC uit Hardenberg, dat in De Beek niet verder kwam dan een vierde plaats. Ook de uitschakeling van De Weide en FC Meppel mag verrassend genoemd worden.
Er waren nog meer verrassingen: een flink aantal ploegen haalde de kwartfinale, dat voorheen nooit verder kwam dan de voorronde. De publieke belangstelling was goed met zo’n 5000 toeschouwers. De favorieten Dalen, Titan, HZVV, Hoogeveen, HODO, Erica, Noordscheschut, Dedemsvaart en Nieuw-Buinen behaalden de maximale score. Dat ZBC, Mariënberg, SVV ’04, EMMS, Borger (zat) en Zuidwolde daar ook in slaagden was verrassend te noemen. Verrassende kwartfinalisten waren ook Wijster, Zandpol, Dwingeloo, Bargeres, ASC ’62, SCN, Witteveense Boys, Weiteveense Boys en Roswinkel.

Wat dat betreft was de voorronde uiterst spectaculair. Er werd lustig op los gescoord en HODO spande de kroon door maar liefst 30 keer doel te treffen. Dalen deed er weinig voor onder, want de zondag tweedeklasser vond 28 keer het net. Dedemsvaart was de enige ploeg, die geen doelpunten tegen kreeg en scoorde er zelf twintig. EEC was de enige van de honderd clubs, die niet tot scoren kwam. De grootste zege kwam van Vroomshoopse Boys dat MVV ’69 met 11-0 verpletterde. Topscorer werd Harold Kivits van Vroomshoopse Boys met negen treffers. 

De kwartfinale wordt op woensdagavond 30 december afgewerkt in tien hallen vanaf 18.00 uur. De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie gaan naar de halve finale. De halve finale vindt zaterdag 2 januari vanaf 17.30 uur plaats in vijf hallen. De nummers een plaatsen zich voor de finale van zaterdag 9 januari. De nummers twee krijgen tijdens de tussenronde op woensdag 6 januari in sporthal Angelslo de kans zich alsnog te plaatsen voor de finale. De nummer een plaatst zich als zesde en laatste voor de finale in sporthal Angelslo.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda