Hoogeveen wint Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

STEENWIJKSMOER ? De hoofdklasser Hoogeveen heeft de 35ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi op haar naam geschreven. In de grote finale versloeg Hoogeveen nieuwkomer Nieuw Buinen met 5-1. De smaakmaker bij Hoogeveen was Guido ten Cate, die vijf van de zes doelpunten van Hoogeveen in de finalewedstrijden maakte en daarmee de ING topscorerbokaal in ontvangst mocht nemen. Het was de vijfde keer dat Hoogeveen het populaire zaalvoetbaltoernooi won.
De finale tussen Hoogeveen en eersteklasser en nieuweling Nieuw Buinen werd de one man show van Guido ten Cate. Na een 1-0 voorsprong voor Nieuw Buinen via Kevin Wiegman boog Guido ten Cate via twee treffers de achterstand bij rust om in een 2-1 voorsprong. Na rust viel Nieuw Buinen onstuimig aan en Hoogeveen wachtte af om te kunnen counteren en dat leverde meer resultaat op. In een fase waarbij Nieuw Buinen een man meer telde,  had Hoogeveen het even moeilijk en hield doelman Raimon Benjamins via knappe reddingen zijn ploeg in de race. Toen Guido ten Cate via een messcherpe uitval de 3-1 maakte was de strijd gestreden en liep het effectieve Hoogeveen uit naar een 5-1 overwinning.

Eerder die middag leverde de loting voor de twee poules de volgende indeling op. In poule A speelden HZVV, Hoogeveen en MSC. In poule B bestreden Nieuw Buinen, HHC en HODO elkaar.

In poule A begonnen HZVV en debutant MSC met een 1-1 gelijkspel. HZVV kreeg de meeste kansen, maar had het vizier niet scherp genoeg. MSC mocht het meest blij zijn met het ene punt. In de volgende wedstrijd eindigde Hoogeveen tegen MSC in 0-0. In de burenstrijd tussen Hoogeveen en HZVV waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een knappe actie van Guido ten Cate betekende de overwinning en daarmee was HZVV verrassend uitgeschakeld en eindigde als derde in poule A. Hoogeveen en MSC plaatsten zich voor de kruisfinales.

Eindstand poule A:

1. Hoogeveen 2-4 1-0
2. MSC 2-2 1-1
3. HZVV 2-1 0-1

In poule B begon HHC sterk met een 3-0 zege op titelverdediger HODO. In de volgende wedstrijd hield Nieuw Buinen de topklasser knap op 0-0. In de laatste wedstrijd van poule B streden HODO en Nieuw Buinen om een plaats in de kruisfinales. HODO was de betere ploeg en viel voortdurend aan. HODO had het geluk ook niet mee en trof veelvuldig de paal of de lat. Nieuw Buinen was echter veel effectiever in de counter en won afgetekend met 5-2 en eindigde daarmee nog boven HHC als eerste in poule B.
Eindstand poule B:
1. Nieuw Buinen  2-4 5-2
2. HHC  2-4 3-0
3. HODO  2-0 2-8

In de eerste kruisfinale troffen Hoogeveen en HHC elkaar en deze wedstrijd had een finale kunnen zijn. Beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van met kansen voor beide teams. Het bleef 0-0 en Hoogeveen nam de strafschoppen beter. Frank Schijff van HHC miste bij 4-3, waardoor Hoogeveen de finale had bereikt. In de andere kruisfinale verraste Nieuw Buinen de hoofdklasser MSC en won royaal met 5-1.

De wedstrijd om de vijfde en zesde plaats ging tussen de finalisten van vorig jaar, HZVV en HODO. Toen won HODO afgetekend met 4-0 en deze keer nam HZVV revanche. HZVV was feller en de beleving bij HODO was minder en de Hoogeveners zegevierden met 6-3 via treffers van Pim de Jonge (2), Arjan Akkerman en Marco Hartman (3) voor HZVV en Ferry Fieten (2) en Danny Kiekebelt voor HODO. Door de drie treffers van Marco Hartman bracht de spits zijn totaal op 37 doelpunten in vier ronden.

De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen HHC en MSC. De wedstrijd eindigde in 2-2 en MSC nam de strafschoppen beter, waardoor MSC haar debuut glans gaf met een derde plaats. HHC werd vierde, terwijl het vorig jaar nog genoegen moest nemen met een zesde plaats.


De finale werd een prooi voor Hoogeveen dat het toernooi eerder won in 1980, 1999, 2001 en 2010. De organisatie kijkt met tevredenheid terug op het 35ste toernooi. De hallen waren goed gevuld en het vertoonde voetbal was van een goed niveau. De sfeer in alle hallen was fantastisch en de organisatie heeft dan ook voor veel plezier gezorgd bij spelers, trainers en supporters.

Guido ten Catet werd als topscorer winnaar van de ING topscorerbokaal

Eindstand 35ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

1. Hoogeveen

2. Nieuw Buinen

3. MSC


4. HHC


5. HZVV


6. HODO

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda