HZVV met moeite naar halve finale Protos Weering

DALEN ? HZVV heeft de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi bereikt door in Dalen als tweede te eindigen achter het verrassende Raptim uit Coevorden. Het ging voor HZVV niet zonder slag of stoot en HZVV leed de eerste nederlaag van het toernooi van Raptim en was gedwongen de overige wedstrijden te winnen en dat lukte. HZVV had moeite met DZOH en Bruchterveld en behaalde minieme overwinningen. Tegen CSVC werd een overtuigender zege behaald.

Bruchterveld had in de voorronde indruk gemaakt door gelijk te eindigen met titelverdediger HHC en won de eerste wedstrijd in Dalen met 2-0 van DZOH. De Coevorder derby tussen Raptim en CSVC werd een spectaculair duel. Raptim leek bij 4-1 een gewonnen partij te spelen, maar liet CSVC nog terugkomen tot 4-3, maar verder kwam CSVC niet.

HZVV-DZOH 1-0

HZVV speelde een moeizaam duel tegen DZOH uit Emmen, maar kwam al na twee minuten aan de leiding door David Eshuis. Daarna kreeg HZVV genoeg kansen via Robert Jan Thalen, Jeffrey Pot en David Eshuis, maar het benutten van kansen was een probleem. Zo lang het slechts 1-0 bleef rook DZOH nog een kans. DZOH kreeg na twintig minuten haar eerste kans via Bert Jan Sijbom, die naast schoot. In de slotfase drong DZOH aan en moest doelman Ferry Oostra gestrekt naar de hoek na een vrije bal en zorgde ervoor dat zijn ploeg de eerste kostbare zege behaalde.

Het sprookje van Bruchterveld kende maar geen einde en de ploeg won met 1-0 van CSVC, dat toen al eigenlijk uitgeschakeld was.

HZVV-Raptim 3-4

Deze wedstrijd werd de klapper van de avond in een bomvolle en sfeervolle sporthal ’t Grootveld in Dalen. HZVV liet zich in de beginfase totaal verrassen door een counterend Raptim. Met de forse spits Rene Alting in de gelederen had Raptim een goed aanspeelpunt en zorgde voortdurend voor gevaar. Stef Wubbema had geluk met zijn schot, dat via de rug van Ferry Oostra het doel inrolde. Even later gaf Arjan Kleine Rene Alting even wat ruimte en dat betekende 2-0. Nog geen minuut later onderbrak Berjan Sewuster een aanval van HZVV en passeerde Ferry Oostra voor de derde keer: 3-0. Binnen acht minuten stond HZVV al een op schijnbaar onoverbrugbare achterstand, maar de ploeg gaf het niet op en viel onstuimig aan. Raptim ving HZVV op en probeerde te counteren. Edward Eshuis bracht HZVV weer een beetje in de race, maar vier minuten later ramde Rene Alting een vrije bal langs de muur en Ferry Oostra: 4-1. De laatste tien minuten was HZVV veel beter en kwam sterk terug via Robert Jan Thalen en David Eshuis. In de slotminuut was HZVV dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar Arjan Kleine raakte de lat.

DZOH verraste daarna CSVC met een 4-1 zege en speelde een stuk beter dan in de eerste twee duels.

HZVV-Bruchterveld 2-0

Door de nederlaag tegen Raptim was de opdracht voor HZVV duidelijk. De laatste twee duels moesten gewonnen worden. Tegen Bruchterveld begon HZVV sterk en kreeg kansen via Joost Bekhuis, Arjan Kleine en David Eshuis. Na zes minuten brak de goed spelende Robert Jan Thalen de ban. Bruchterveld werd iets beter en HZVV hield het veld erg lang, waardoor de ploeg voornamelijk lange ballen produceerde. In de spannende slotfase drong Bruchterveld aan en kwam HZVV er haast niet meer uit. Vlak voor tijd bracht Edward Eshuis de verlossing met een pegel in de kruising. Een uiterst belangrijke overwinning voor HZVV, dat naast Bruchterveld was gekomen. Raptim had vervolgens de nodige moeite met DZOH, maar won wel met 3-1.

HZVV-CSVC 3-1

Opnieuw een finale voor HZVV. CSVC was al uitgeschakeld en speelde nergens meer om. HZVV startte sterk en kwam al na vier minuten op een 1-0 voorsprong. Toen Robert Jan Thalen in dezelfde minuut al 2-0 scoorde leek de wedstrijd beslist. HZVV kreeg kansen voldoende, maar verzuimde afstand te nemen. In de slotfase werd HZVV slordiger in de passing, maar na een uitval bracht Edward Eshuis weer rust: 3-0. De 3-1 van Herrald Benjamins deerde HZVV niet meer.

De laatste wedstrijd tussen Raptim en Bruchterveld eindigde in 1-1, waardoor Raptim winnaar werd en HZVV doorging naar de halve finale als tweede. Bruchterveld werd 26ste, waardoor de ploeg na het duel met Raptim achteraf te vroeg juichte.

Eindstand

1 Raptim                      4-10

2. HZVV                     4- 9

3. Bruchterveld            4- 7

4. DZOH                     4- 3

5. CSVC                     4- 0

HZVV is in de halve finale ingedeeld in een loodzware poule met SVBO, HHC, Borger zat en Bergentheim en speelt zaterdag in sporthal Angelslo in Emmen vanaf 17.30 uur.