HZVV zesde finale Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi

EMMEN ? HZVV heeft zich via een bloedstollende tussenronde als zesde en laatste geplaatst voor de finale van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi op zaterdag 9 januari. In een gezellig drukke sporthal Angelslo eindigde HZVV op doelsaldo voor het verrassende ZBC. Het verschil tussen HZVV en ZBC was uiteindelijk maar een doelpunt in het voordeel van de Hoogeveners. De beslissing viel in het duel tussen Dalen en HZVV, waarbij HZVV bij een 2-3 achterstand 23 seconden voor tijd de benodigde gelijkmaker scoorde, waardoor de titelverdediger opnieuw via de tussenronde de finale bereikte.

De tussenronde was zelden zo bloedstollend als woensdagavond in sporthal Angelslo in Emmen. Het ging tussen ZBC, HZVV en Dalen. Dalen leek na twee wedstrijden de beste papieren te hebben na twee zeges. ZBC en HZVV volgende na twee duels op twee punten. HZVV speelde met 1-1 gelijk tegen ZBC en leek een moeilijke avond tegemoet te gaan. HZVV won vervolgens van EMMS en CEC en ZBC verraste Dalen met een 5-1 zege. Na drie wedstrijden hadden ZBC en HZVV zeven punten en het doelsaldo van HZVV was een doelpuntje beter dan dat van ZBC.

Dalen had zes punten en had ook nog kansen op de finale. Het venijn zat hem duidelijk in de staart, want de tussenronde kende een ongekend spannend slot. ZBC verslikte zich in het fris van de lever spelende EMMS uit Slagharen en kwam niet verder dan 1-1 en kwam op acht punten. Daardoor was ZBC uitgeschakeld en ging het in het onderlinge duel tussen Dalen en HZVV en dat werd een ongemeen boeiend spektakel. HZVV had aan een gelijkspel genoeg en Dalen moest winnen.

HZVV leek na twintig minuten met een 2-1 voorsprong de finale niet meer te kunnen missen. In de slotfase knokte Dalen zich uitstekend terug en scoorde binnen een minuut twee keer en had de finale binnen handbereik: 3-2. HZVV joeg de gelijkmaker na en Arjan Kleine scoorde 23 seconden voor het einde de 3-3 en schoot HZVV op de valreep alsnog naar de finale. De tussenronde kende zodoende een bijzondere ontknoping in een sporthal Angelslo, die zo’n duizend toeschouwers herbergde.

Topscorer werd Edward Eshuis van HZVV met zes treffers. Henry Boorsma en Erik Scholten van Dalen scoorden elk vier treffers.

HZVV is dus de zesde finalist en gaat samen met Titan, Hoogeveen, HODO, Erica en Go Ahead Kampen uitmaken wie de 33ste editie van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi op zijn naam gaat schrijven.
Eindstand tussenronde
1. HZVV  4- 8 14-8
2. ZBC   4- 8   9-4
3. Dalen  4- 7 10-11
4. EMMS  4- 2   6-9
5. CEC   4- 1   9-16

De finale begint zaterdag om 12.30 uur met de loting. Vanaf 13.00 uur worden de poulewedstrijden gespeeld. Om 16.15 uur beginnen de kruisfinales. De grote finale vindt plaats om 18.30 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda