KZC?08 opnieuw winnaar A-Junioren op AH Vuurwerktoernooi

SLEEN ? De tweede dag van het Albert Heijn Vuurwerktoernooi is maandag 27 december opnieuw een prooi geworden voor KZC?08 A1. Nadat VKW het toernooi afgelopen dinsdag bij De B-junioren had gewonnen, was het bij de A-Junioren KZC?08 dat net als in 2009 de overwinning pakte. De formatie uit Klazienaveen was in een spannende finale op het parket van een goed gevulde sporthal Broekveld in Sleen tijdens de finale met 3-2 te sterk voor het verrassend goed spelend SC Angelslo. De strijd om de kleine finale werd gewonnen door DSC?65 die in een heuse derby met 3-0 te sterk bleek voor Dalen.Tot beste speler van het toernooi werd Saber Hendriks van KZC?08 uitgeroepen. Beste doelman van het toernooi werd Jacof Milic van SC Angelslo.

Rond negen uur waren alle ploegen in de kantine van de voetbalvereniging Sleen aanwezig om live getuige te zijn van de groepsindeling. Op een Champions League-achtige wijze trok voorzitter Willem Wiegers de balletjes met namen van de deelnemers uit de grote koker die vervolgens ook via het lot over de beide groepen verdeeld werd. In de voorronde van groep A eindigde KZC’08 op plaats een en werd DSC’65 keurig tweede.

Germanicus tot twee keer toe finalist waarvan een keer de winnaar moest genoegen nemen met plek drie. De thuisspelende vereniging VV Sleen werd vierde en CSVC sloot de rij op plek vijf. In poule B werd SC Angelso met 0 verliespunten de overduidelijke nummer een, en hield Dalen na een slechte start op plaats twee met vijf punten achter zich. Derde werd DZOH, terwijl Erica na een flitsende start vierde werd. Valthermond eindigde als vijfde

Finales
Vervolgens probeerden de beste ploegen via de kruisfinales een plaats in één van de finales te bereiken. Slechts de beide nummers vijf uit de groep waren al veroordeeld tot de strijd om de laatste plaats. Hierin was CSVC met maar liefst 7-0 een maatje te groot voor Valthermond. De zevende plaats werd na een 2-1 zege door VV Sleen in de wacht gesleept en gaf hiermee Germanicus het nakijken. DZOH moest in SC Erica zijn meerdere erkennen(1-3) en werd dus zesde. De strijd om plek drie en vier werd gewonnen door DSC’65.Dalen had zijn meeste kruid verschoten en verloor met 0-3. De finale werd uiteindelijk een echte strijd tussen

SC Angelslo en KZC’08. KZC’08 was in de finale de beste ploeg en stond dus ook verdient met 2-0 voor. Toch wist SC Angelslo van zich af te bijten en komt op 2-1.Kort daarna maakt KZC’08 de 3-1. SC Angelslo weet nog de 3-2 te maken maar komt tijd te kort om nog een verlenging af te dwingen. En zo werden de mannen van Bert de Blaauw na 2009 ook de winnaar van 2010 en konden wederom met de wisselbeker huiswaarts keerden. Ook de derde editie is weer uitstekend verlopen en kan de organisatie terug kijken op een zeer geslaagd toernooi.Volgend jaar op naar editie nummer vier.