Muntendam prolongeert titel

GIETEN - In een stijf uitverkochte sporthal De Goorns, er waren zo?n 500 aanwezigen, heeft Muntendam zaterdagavond opnieuw het Univ? Kerstzaalvoetbaltoernooi gewonnen. In de finale tegen BSVV, een reprise van vorig jaar, werd het 4-1 voor de Groningers. Grote man bij de zwart-witten was Michael Ploeger met drie doelpunten.

Eerst werd gespeeld in twee poules van drie teams. Daarna volgden de finalewedstrijden. In poule I kwamen Gieten, Veelerveen en BSVV tegen elkaar uit. De thuisploeg begon goed door met 2-1 van Veelerveen te winnen. Peter van Dijk opende de score met een rollertje. Met een enorme pegel zorgde Jan Hulshof voor 2-0. Anderhalf minuut voor tijd scoorde Veelerveen tegen door Merijn ter Velde. Het werd nog even billenknijpen voor het thuispubliek maar mede door enkele fraaie reddingen van Jeffrey Tappel werd de voorsprong vastgehouden.

In de volgende wedstrijd in deze poule was BSVV met 4-2 te sterk voor Veelerveen, dat daarmee veroordeeld werd tot het spelen om de vijfde en zesde plaats. Marten Homan scoorde deze wedstrijd twee maal. In de beslissende poulewedstrijd tegen Gieten opende BSVV al vroeg de score via Homan. Nadat het 2-0 werd door Nico Hoogeveen moesten de rood-witten meer risico’s nemen en dat werd goed afgestraft door de Bovensmildegers. Via opnieuw Hoogeveen en Homan werd de eindstand 4-0. Daarmee plaatste BSVV zich net als vorig jaar voor de grote finale. Daarmee bewees de ploeg van trainer Alex Visser dat die prestatie geen uitschieter was geweest.

In poule J kwamen de buren Muntendam, Veendam 1894 en Wildervank tegen elkaar uit. Vooraf was er bij de scheidsrechters enige vrees dat deze wedstrijden door emoties uit de hand zouden kunnen lopen, maar het verliep allemaal erg sportief.

In de eerste wedstrijd won Muntendam met 3-1 van Wildervank. Laatstgenoemd team deed aardig mee maar miste teveel kansen. De daaropvolgende wedstrijd tegen Veendam 1894 werd wel gewonnen door Wildervank, het werd 2-1. In de eerste ronde waren beide teams ook al tegen elkaar uitgekomen en toen hadden de Veendammers gewonnen met 2-0. De laatste wedstrijd van de poule verloor Veendam 1894 met 1-0 van Muntendam. Michael Ploeger was de doelpuntmaker.

De strijd om de vijfde en zesde plaats werd met 3-1 gewonnen door Veelerveen, terwijl Wildervank als derde eindigde door met 3-0 van Gieten te winnen. Ruud Naarsing scoorde deze wedstrijd twee doelpunten.
De grote finale was een herhaling van vorig jaar. Ook toen ging het tussen BSVV en Muntendam. Destijds wonnen de Groningers met 2-1. Aan het begin van het toernooi gaven de Bovensmildegers aan dat het moeilijk zou worden de goede prestatie van vorig toernooi te evenaren, maar dat is dus toch gelukt. Ze hebben in mannen als Nico Hoogeveen, Marten Homan en Rafael Tunyluhulima prima zaalspelers.

Muntendam stelde daar een vracht aan ervaring tegenover. Doelman/trainer Theo Migchelsen en spelers als de gebroeders Vasse en Melvin Hesselink zijn door de jaren heen gepokt en gemazeld en weten hoe het spelletje gespeeld moet worden. Bovendien hadden ze met Michael Ploeger de speler van de avond in hun midden. De 22-jarige speler stond al enkele keren in de belangstelling van SC Veendam maar wimpelde de interesse af. BSVV begon, aangespoord de vele meegereisde fans, iets te gretig en dat werd al snel afgestraft door Michael Ploeger die de 0-1 aantekende.

Via Homan kwamen de Drenten op gelijke hoogte, maar dat duurde niet lang. Via twee doelpunten van Ploeger, weer hij, en een doelpunt van Marcel Vasse werd het uiteindelijk 1-4. Daarmee prolongeerde Muntendam de titel en won het liefst vier van de laatste zes edities! Over twee weken zullen de Muntendammers samen met de winnaars van de andere grote zaalvoetbaltoernooien in Noord-Nederland strijden om de Supercup in Leek.

Burgemeester Van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze reikte de prijzen uit. Michael Ploeger en Marten Homan werden samen topscorer van de avond met vijf doelpunten. Voor alle uitslagen en de eindstand zie www.vvgieten.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda