PWZ: Sporthal Erica eindstation Sp. Zweeloo

ERICA - De jonge zaalselectie van Sportclub Zweeloo is er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken op het roemruchte Protos Weering Zaaltoernooi. In de volle Sporthal Erica gingen drie van de vier duels verloren. In wellicht de meest enerverende wedstrijd van de avond werd het enige punt behaald. Jongeling Rick Manting (2), Julian Manting en Rick Hagenauw scoorden zaterdag voor Sp. Zweeloo. Het ongenaakbare SC Erica en ook VV KSC gaan door naar de kwartfinale.

Sp. Zweeloo opende de voorronde in Erica tegen competitiegenoot VV Klazienaveen. De ex-derdeklasser kwam in de zesde minuut op voorsprong, maar Sp. Zweeloo deed acht minuten voor tijd iets terug via de mee opgekomen Julian Manting. Direct was Sp. Zweeloo kansrijk, want een schot van Anne Hajes zeilde naast. In de slotfase moest goalie Remko Koopman aan het werk. Daarna werd hij gered door de paal. De oranjehemden kwamen vlak voor tijd alsnog op voorsprong, waarna Rick Manting nog alleen richting keeper snelde. Zijn schot belandde echter op de jonge sluitpost uit Klazienaveen. Het bleef dus 2-1.

Tegen ex-zesdeklasser VV Erica’86, die verrassend sterk voor de dag kwam in eigen dorp, bleek het verval groot. Na 17 minuten stonden de Ericanen onbegrijpelijk genoeg al voor met 0-3. Hajes deed nog iets terug met een hard schot, maar de goalie redde goed. Zeven minuten voor tijd kwam de vijfdeklasser zelfs tot het vierde doelpunt. Rick Manting redde twee minuten voor tijd nog de eer (1-4).

Na de korte pauze wachtte de burenstrijd tegen de fanatieke vierdeklasser KSC, die als enige club met een negatief doelsaldo door gaat naar de kwartfinale. De spannende derby tegen KSC bleek een wedstrijd op zich, ondanks een aantal dubieuze beslissingen van de leidsman. De ploeg van vertrekkend trainer Jasper Manting kwam nu wel goed uit de startblokken. Hagenauw testte al snel de kwaliteiten van de keepende scheidsrechter Marcel Boekholt, oud-teamgenoot van Anne Hajes bij VV Schoonoord en KSC za.

Even kwam Sp. Zweeloo met een man minder te staan, want Julian Manting kreeg een tijdstraf. In de slotminuten nam de spanning verder toe. Jaap Haan, die de laatste twee duels keepte, had een engeltje op de lat bij een schot van een Schoonoorder. Uiteindelijk bezweek een strijdend Sp. Zweeloo alsnog onder de druk: twee minuten voor tijd werd het 1-1.

Eersteklasser SC Erica kreeg alleen tegen Sp. Zweeloo een tegendoelpunt te verwerken, maar daarmee is veel gezegd. De al uitgeschakelde geel-zwarten kwamen tot een schot tegen de lat van Hajes en een doelpunt door Hagenauw. SC Erica, die geen punt verloor, scoorde echter zes keer. Later bleek dat het dappere Erica’86 een paar doelpunten tekort kwam voor de kwartfinale. Voor Klazienaveen (vierde) en Sp. Zweeloo (vijfde) was het al eerder ‘end of story’.

Selectie Sp. Zweeloo: Remko Koopman (k), Jaap Haan (k), Ties van der A, Anne Hajes, Rick Hagenauw, Julian Manting, Bert Stevens, Hans Lanting en Rick Manting.