Rolder Boys zesde finalist Protos Weering toernooi

EMMEN ? Rolder Boys heeft zich via de tussenronde als zesde geplaatst voor de finale van het Protos-Weering Zaalvoetbaltoernooi. In sporthal Angelslo in Emmen, waar 1300 toeschouwers aanwezig waren, won de debutant uit Rolde drie van de vier wedstrijden. Rolder Boys versloeg Dalen (2-1), Bergentheim (1-0) en OZC (4-2). Tegen Emmen kwam de finalist niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Rolder Boys voegt zich zaterdag bij de andere finalisten HHC, Hoogeveen, Nieuw Buinen, De Weide en Hollandscheveld.

Rolder Boys sloeg in drie van de vier wedstrijden in de slotfase pas toe. In het eerste duel tegen Dalen kwam Dalen met 1-0 voor. Na een kwartier werd het 1-1 en Ferdi Hidding maakte in de laatste minuut 2-1. In de tweede wedstrijd tegen Bergentheim kwam Rolder Boys al na drie minuten op voorsprong en daar bleef het bij. Tegen Emmen leek de nieuweling op een nederlaag af te stevenen toen Emmen na 18 minuten op voorsprong kwam. Opnieuw was het Ferdi Hidding, die drie minuten voor tijd zijn ploeg voor een nederlaag behoedde: 1-1.

Tegen OZC keek Rolder Boys na negen minuten tegen een 2-1 achterstand aan. Na 13 minuten werd het 2-2 en dat leek de eindstand te gaan worden. Opnieuw sloegen de Roldenaren in de slotfase toe en scoorden binnen twee minuten twee keer: 2-4. Door deze zege was het twee wedstrijden voor het einde al bekend dat Rolder Boys naar de finale zou gaan. De laatste twee wedstrijden konden niets meer veranderen. Dalen eindigde als tweede met net zo veel punten als OZC, maar Dalen had een beter doelsaldo. Ferdi Hidding van Rolder Boys en Erik Scholten van Dalen werden met vier treffers de topscorers.

De poulewedstrijden beginnen zaterdag om 12.00 uur. De grote finale begint om 17.30 uur.