Sp. Zweeloo met drie punten uit 33e Protos Weering Zaaltoernooi

COEVORDEN ? ?Drie keer verlies, ??n winstpartij en uitgeschakeld? is de balans voor Sportclub Zweeloo na de voorronde in het 33e Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de bomvolle Coevordense Drostenhal, waar het zicht lang niet overal goed bleek, werden de geelzwarten maandagavond vierde in poule G achter de plaatselijke winnaar VV Raptim, het Coevorder CSVC en streekgenoot SCN uit Nieuwlande. CVV Germanicus za. - ook al uit Coevorden - sloot de rij met ??n punt. Naast favoriet Raptim zitten ook de derdeklassers CSVC en SCN op de dertigste van december in de kwartfinale.

De avond begon niet best voor de zaalselectie van trainer Hans Pullen, want SCN bleek duidelijk te sterk (3-0). Patrick Aasman, Ferdy Tolman en Erik Dekker zorgden binnen tien minuten al voor de eindstand tijdens het eerste duel van de avond. Tegen CSVC bleef Sp. Zweeloo een grote nederlaag bespaard, want de oranjehemden raakten tot drie keer toe de paal. Het werd uiteindelijk 1-3. Nadat Ties van der A de bal miste in kansrijke positie, opende Ruben Assen de score. Met nog elf minuten op de klok deed Henri Popken iets terug, maar Bart Turien maakte twee minuten later de 1-2. Hakan Kanal breidde vlak voor tijd de marge uit tot twee goals. Daarvoor schoot Anne Hajes maar net naast namens Sp. Zweeloo.

Tegen vijfdeklasser Germanicus za. ging de winst wel naar de vierdeklasser uit Zweeloo, 3-2. Opnieuw Popken vond het net voor Sp. Zweeloo en dat al in de tweede minuut. Binnen twee minuten stond het echter alweer gelijk. En na kansen voor Thomas Wolting en Arno Stevens kwam de ex-zesdeklasser halverwege het duel zelfs op voorsprong. Maar met zijn hoofd zorgde Wolting zestig seconden later voor de gelijkmaker. Drie minuten voor tijd maakte Ties van der A uiteindelijk de winnende, maar vier minuten eerder en in de voorlaatste minuut ontsnapte Sp. Zweeloo aan een tegentreffer.

Alleen de vierde wedstrijd tegen tweedeklasser Raptim stond daarna nog op het programma. Het was Wolting die in de achtste minuut leek te schrikken van een grote kans, want hij lepelde de bal over. Bijna was de verrassende voorsprong dus daar geweest, maar een Raptimmer schoot al vliegensvlug op de paal. Nog geen minuut later werd ook de lat geraakt door Raptim, dat met luid gezang werd gesteund door haar fanatieke blauwe supportersschare.

Even leken enige spelers van Raptim van de leg, terwijl Sp. Zweeloo stand hield. Daar kwam twaalf minuten voor tijd verandering in, want Niels Assen ramde de bal tegen het net. Twee minuten later verdubbelde één van zijn ploeggenoten de score en drie minuten voor tijd werd de buitenkant van de paal nog geraakt. Toch bleef het bij 2-0 tot aan het einde van de rit.

Selectie Sp. Zweeloo: Jaap Haan (k), Julian Manting, Ties van der A, Henri Popken, Thomas Wolting, Arno Stevens, Anne Hajes en Gerko Lanting. Trainer: Hans Pullen. Begeleiding: Harmjan Popken, Gerben Manting en Alex van der Spoel.