Terugblik halve finales 30ste Unive Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten

GIETEN - Gieten, Muntendam, Wildervank, Veelerveen, BSVV en Veendam 1894 hebben zich geplaatst voor de finaleavond op zaterdag 7 januari 2012 van het 30ste Unive Kerstzaalvoetbaltoernooi te Gieten. Gieten was de verrassende winnaar van halve finalepoule F. Onder aanvoering van uitblinker Gert Maliepaard, hij scoorde vijf doelpunten, versloeg de thuisploeg onder meer het tegenvallende Valthermond en Zuidwolde, een van de finalisten van vorig jaar.

Lange tijd leek Muntendam op de poulewinst af te stevenen. De mannen van trainer Theo Migchelsen hadden in de laatste wedstrijd tegen het nog puntloze en al uitgeschakelde Actief uit Paterswolde aan een overwinning voldoende voor de groepswinst. De Muntendammers kwamen voor met 3-0, door doelpunten van Melvin Hesselink (twee) en Michael Ploeger. Tot ongeloof van alle aanwezigen kwam Actief terug tot 3-3, wat tevens de eindstand was.
Een wedstrijd eerder had Zuidwolde zich kunnen plaatsen voor de finale. Tegen Gieten hadden de Zuid-Drenten vanwege een beter doelsaldo voldoende aan een gelijkspel. Gieten kwam tweemaal op voorsprong, even zo vaak kwamen de Zuidwolders terug. Ruim twee minuten voor tijd scoorde Maliepaard de beslissende 3-2 voor Gieten.

In halve finalepoule G ging de winst naar Wildervank . De ploeg van Bart Hartman begon met een monsteroverwinning van 8-1 tegen Gasselternijveen. Uitblinker Ewout Wolf scoorde deze wedstrijd drie van zijn in totaal zeven doelpunten van de avond. Nadat de 2-1 tegen Annen leek Wildervank onbedreigd eerste te worden. Er werd echter met 2-1 verloren van Veelerveen, waardoor van Bareveld moest worden gewonnen om eerste te worden. Wildervank won deze wedstrijd met 3-1. Het eindige net als Veelerveen op 9 punten maar had een beter doelsaldo.
Debutant Veelerveen doet het verrassend goed op het toernooi. De derdeklasser verloor de openingswedstrijd tegen Annen maar won van Bareveld (5-1), Wildervank (2-1) en Gasselternijveen (1-0).
Annen en Bareveld presteerden teleurstellend en werden net als Gasselternijveen uitgeschakeld.

In halve finalepoule H bleek BSVV na een spannende strijd de sterkste. De verliezend finalist van vorig jaar speelde de eerste twee wedstrijden gelijk en moest daarom in de volgende twee wedstrijden vol aan de bak om verder te komen. De mannen van Alex Visser rekenden eerst met 8-3 af van Gieten 2. Daarna volgde de allesbeslissende wedstrijd tegen Veendam 1894.

Veendam was al zeker van een plaats in de finale en een punt volstond voor de poulewinst. Omdat het al uitgespeelde VKW op zes punten was geeindigd met een doelsaldo van +4 had BSVV (vijf punten en doelsaldo van +5) aan een gelijkspel voldoende voor een finaleplaats. BSVV kwam op voorsprong door Marten Homan. Nadat Veendam op gelijke hoogte was gekomen leek de wedstrijd tot afgrijzen van VKW af te stevenen op een salonremise. Minutenlang werd de bal door Veendam 1894 achterin rondgespeeld en BSVV vond het wel best. Tot ruim een minuut voor tijd. Nico Hoogeveen, topscorer van de avond met zes doelpunten, scoorde toen de 2-1 voor BSVV wat tevens de eindstand was.

Kind van de rekening werd VKW. De Borkers hadden het eerder, in hun laatste wedstrijd, kunnen beslissen door te winnen van Asser Boys. Een 2-0 voorsprong konden ze echter niet vasthouden. Via twee goals van Robert Termohlen eindigde de wedstrijd in 2-2.  Asser Boys, in de eerste ronde nog ongenaakbaar met 12 punten uit vier wedstrijden, viel deze avond tegen. Ze kwamen niet verder dan vijf punten en dat was niet voldoende om door te gaan.
Gieten 2 kwam in het geweld duidelijk tekort, plaatsing voor de halve finale was al knap.

De indeling van de finalepoules van 7 januari is erg interessant en dan vooral poule J. Daarin wordt de burenruzie tussen Muntendam, Wildervank en Veendam 1894 uitgevochten. In poule I spelen Gieten, Veelerveen en BSVV tegen elkaar. Zie voor alle uitslagen, eindstanden en het finaleprogramma www.vvgieten.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda