Veel verrassingen in kwartfinale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

STEENWIJKSMOER ? De kwartfinales van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi hebben heel wat verrassingen opgeleverd. Verrassende halve finalisten zijn Hollandscheveld, OZC, Dedemsvaart, Grenzland, ZZVV, CEC, Borger zat, Zwartemeerse Boys, Angelslo en Fit Boys. De gevestigde namen van het populaire toernooi maakten geen fout. Verrassend was wel dat Germanicus, HODO en Bergentheim met de hakken over de sloot als beste derden naar de halve finale gaan.

De kwartfinale was weer een ongekend succes met druk bezochte sporthallen en bijzonder spannende ontknopingen. Zaterdag wordt de halve finale in vijf hallen gespeeld vanaf 17.30 uur. Alleen de nummers een plaatsen zich voor de grote finale op zaterdag 10 januari. De nummers twee krijgen via een tussenronde op woensdag 7 januari nog een kans de finale via een achterdeur te bereiken.

Tijdens de kwartfinale waren er drie clubs, die de maximale score haalden en dat waren: Zwartemeerse Boys, Dalen en SVBO. Het was opvallend dat Germanicus Erica en Borger zat voor moest laten gaan en als nummer 21 naar de halve finale gaat. Vijfvoudig winnaar HODO bereikte zeer moeizaam de halve finale en eindigde als derde achter Noordscheschut en Dedemsvaart en werd 22ste. Het verrassende Bruchterveld, dat in de voorronde gelijk eindigde met HHC eindigde nu als zesentwintigste en viel net buiten de boot.

Verder was het vrij opvallend dat De Weide uitgeschakeld werd zonder punten in de kwartfinale. Verrassende uitslagen waren HHC-Grenzland 0-4 en HZVV-Raptim 3-4. Germanicus, HODO, Drenthina, Angelslo en Bergentheim bereikten als de beste vijf nummers drie de halve finale.

Topscorer was Toine Loves van SVBO met negen treffers en hij heeft al zestien maal doel getroffen. Guido ten Cate is topscorer na twee ronden met maar liefst twintig treffers.

In de kwartfinale scoorde Ten Cate zeven maal in drie wedstrijden aangezien hij geblesseerd raakte. Gerard Kocks (HHC), Martijn Drenth (Nieuw Buinen) en Rene Alting (Raptim) scoorden elk zes keer.

De indeling van de halve finale luidt als volgt:

Angelslo Emmen: SVBO, HHC, HZVV, Borger zat, Bergentheim.

Dedemsvaart: Dalen, Dedemsvaart, Titan, Marienberg, Germanicus.

Hoogeveen: Noordscheschut, ZZVV, Hollandscheveld, CEC, Drenthina.

Dalen: Raptim, Hoogeveen, OZC, Grenzland, Angelslo.

Esdal Emmen: Erica, Zwartemeerse Boys, Nieuw Buinen, HODO, Fit Boys.

Tijdens de halve finale vindt er een grote opruiming plaats, want alleen de nummers een plaatsen zich voor de finale van zaterdag 10 januari.