VKW B1 de sterkste op Albert Heijn Kortwijk Vuurwerktoernooi

SLEEN ? Het is de B-junioren van Sleen net niet gelukt om dinsdag het eigen Albert Heijn Kortwijk Vuurwerktoernooi op haar naam te schrijven. In een meer spannende dan goede finale was VKW op het parket van sporthal Broekveld in Sleen met 2-1 net te sterk. De ploeg uit Westerbork was iets koelbloediger en effectiever in de afwerking waardoor het terecht de eerste dag van dit goed georganiseerde zaaltoernooi won. De strijd om de kleine finale werd een reglementaire overwinning voor Rolder Boys, omdat Bargeres het na de halve (kruis)finale voor gezien hield. Meerdere jongens prefereerden het verdienen van geld boven een nog te spelen wedstrijd om de derde en vierde plaats.

Jammer natuurlijk voor de Boys uit Rolde die hiermee zonder te spelen de beker voor de derde prijs op konden halen. Erger is dit vroegtijdig afhaken van een ploeg tijdens het toernooi voor de organisatie. Alles wordt er aan gedaan om het de ploegen zo veel mogelijk naar de zin te maken. Niet voor niets worden de deelnemers in een vroegtijdig stadium op de hoogte gesteld hoe het verloop van het toernooi is en hoe lang het evenement duurt. Zodat er vanuit gegaan mag worden dat iedere deelnemer hier rekening mee houdt.

Dat was maandag echter niet bij iedereen het geval. Bargeres volgde daarmee het slechte voorbeeld van Ruinerwold die het na de teleurstellende groepsfase al voor gezien hield en de strijd om de laatste plaats tegen DZOH liet schieten. De persoonlijke prijzen voor beste speler en keeper die dit toernooi eveneens werden uitgereikt, vielen buiten de ploegen van de top vier. Borger-speler Coen Oosterwijk was in de ogen van een vakkundige jury de beste zaalvoetballer die dag,  terwijl Be Quick-sluitpost Hidde Tattje tot beste doelman werd verkozen.  

Champions League-achtige wijze
Het was voor de organisatie even billen knijpen of elke deelnemende vereniging vanwege de weersgesteldheid en soms slecht begaanbare wegen op tijd in Sleen kon zijn. Rond kwart over negen waren alle ploegen toch in de kantine van de voetbalvereniging Sleen aanwezig om live getuige te zijn van de groepsindeling. Op een Champions League-achtige wijze trok voorzitter Willem Wiegers de balletjes met namen van de deelnemers uit de grote koker die vervolgens ook via het lot over de beide groepen verdeeld werd.

In de voorronde van groep A was de uiteindelijke winnaar VKW al in een vrij vroeg stadium zeker van een plaats in de kruisfinales. De Börkers waren heer en meester in deze groep. Wie de andere halve finalist uit deze groep met Rolder Boys, KSC, Be Quick en Ruinerwold zou worden, bleef tot de laatste groepswedstrijd spannend. Door de laatste wedstrijd met 4-3 de meerdere te blijven over Be Quick eindigde Rolder Boys met zeven punten net boven KSC.

In groep B liet Sleen zich voor eigen publiek, met bij vlagen leuk zaalvoetbal, van zijn beste kant zien. Met vier zeges waren de roodhemden de toonaangevende ploeg. De laatste en beslissende groepswedstrijd tegen Bargeres bracht uiteindelijk de beslissing. Beide ploegen hadden tot dan toe de volle buit weten te bemachtigen. Dankzij de 3-0 zege was ook duidelijk dat de thuisploeg het meeste aanspraak op de groepswinst mocht maken.

Kruisfinales
Vervolgens probeerden de beste ploegen via de kruisfinales een plaats in één van de finales te bereiken. Slechts de beide nummers vijf uit de groep waren al veroordeeld tot de strijd om de laatste plaats. Dit geloofde Ruinerwold dus wel en liet zonder te spelen de winst aan DZOH. De zevende plaats werd na een klinkende 4-1 zege door Borger in de wacht gesleept en gaf hiermee Bellingwolde het nakijken. De strijd om de vijfde en zesde plaats werd dankzij een nipte 2-1 overwinning op Be Quick een prooi voor KSC. 

De finale werd uiteindelijk een strijd tussen de twee beste ploegen van de dag. Zowel Sleen als VKW hadden alle wedstrijden de volle buit weten te bemachtigen. Hoewel het voetbal niet goed was, rekenden de gastheren in de kruisfinale toch degelijk af met Rolder Boys: 2-0. VKW had ook in de kruisfinale ditmaal geen moeite een overwinning te boeken. De spelers van Bargeres waren waarschijnlijk met hun hoofd al bij de later te verrichten werkzaamheden, zodat ze de jongens uit Westerbork geen strobreed in de weg legden en met een 6-1 nederlaag compleet van het parket werden gespeeld.

In de finale liet VKW zien dat het ook de meeste aanspraak op de toernooizege bij dit AH Kortwijk-Vuurwerktoernooi mocht maken. Met 2-1 was de uiteindelijke winnaar iets leper in de omschakeling en het benutten van de kansen. De aansluitingstreffer van Sleen kwam net te laat om nog enig uitzicht op de toernooizege te mogen houden.

Derde editie A-junioren
Voor de B-junioren was het de eerste editie van dit goed opgezette Albert Heijn Kortwijk Vuurwerktoernooi. Maandag 27 december gaat het evenement verder met de A-junioren. Ook dan strijden tien clubs om de fraaie wisselbokaal die hoogstpersoonlijk door Slener filiaaleigenaresse Bea Kortwijk aan de aanvoerder van de winnende ploeg wordt overhandigd. Welke ploeg schaart zich ditmaal in het rijtje van de vorige winnaars Germanicus en KZC’08. Ook een beste speler en keeper van het toernooi zullen nu door een deskundige jury worden aangewezen. Iedereen die wil zien hoe in Sleen de tweede editie van dit zaaltoernooi voor de A-junioren afloopt, is van 9.00 tot 17.00 van harte welkom in sporthal Broekveld aan de Oldenhoffstraat. (door Richard Nieborg)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda