Zaaltoernooi v.v. Sleen viert eerste lustrum

Theater De Deel verbindt opnieuw naam aan toernooi SLEEN ? Het zaalvoetbaltoernooi dat de voetbalvereniging Sleen altijd rond de feestdagen in de eigen sporthal Broekveld houdt, viert haar eerste lustrum. Het lijkt erop dat dit immer goed georganiseerde toernooi niet meer van de kalender is weg te denken. Eerst zullen de C-junioren op donderdag 27 december strijden om de fraaie wisselbeker die ditmaal wederom door Theater De Deel beschikbaar is gesteld. Roelof Klinkhamer en Erica Lucas van de plaatselijke horecagelegenheid waren lovend over de vorige editie dat ze niet lang hoefden na te denken op de vraag op ze niet opnieuw de naam aan dit evenement wilden verbinden.

Zowel die dag als 3 januari, wanneer de A-junioren het nieuwe (voetbal)jaar inluiden, zullen de eigenaren en uitbaters hoogstpersoonlijk aanwezig zijn om de prijzen van het toernooi uit te reiken. Naast de sportieve onderscheidingen, gaat de ene helft van het bekende Drentse duo Harm en Roelof ook de beste speler en keeper van het toernooi in het zonnetje zetten. Beide dagen vindt de aftrap van het toernooi om 9.30 uur plaats.

Steeds meer voetballers brengen de voetballoze periode tijdens de winterstop door in de zaal. Niet alleen bij de senioren komen er de laatste jaren steeds meer lucratieve en interessante indoortoernooien op de kalender. Ook bij de jeugd worden de veldkicksen steeds vaker verruild voor de zaalschoenen. Menig vereniging geeft haar jeugdleden de kans om onderling regelmatig een uurtje in de zaal de conditie op peil te houden. Voor de al wat oudere junioren worden in de winterperiode echter steeds meer officiële toernooien georganiseerd. Want wat is er nu leuker om ook op het parket de krachten te meten met andere ploegen.

Die gedachte kwam vier jaar geleden ook bij de huidige secretaris van de voetbalvereniging Sleen, Freddy Schlimback, bovendrijven en hij zette samen met vele vrijwilligers de schouders eronder om een fraai eendaags zaaltoernooi op poten te krijgen. Het bleek uiteindelijk zo’n geslaagd evenement te zijn dat drie jaar geleden zelfs besloten werd er een dag bij aan te plakken. Eén dag waarop de oudste jeugdteams strijden om de eer, terwijl een paar dagen eerder of later het toernooi door een andere jeugdlichting bevolkt wordt. Over het aanbod om de weg naar Sleen af te leggen, hoeven de meeste deelnemers niet lang na te denken. De goede organisatie en heerlijke gemoedelijkheid zijn voor de ploegen voorname redenen om op het toernooi te verschijnen.

Regionale deelnemers
Bij de C-junioren gaan acht ploegen hun beste beentje voor zetten om in het bezit van de fraaie wisselbeker te komen. Behalve twee eigen Slener formaties zijn dat op donderdag 27 december de C’s van SVV’04, KSC, Twedo, Valthermond, JVS en CSVC.

Op 3 januari zijn er bij de A-junioren tien ploegen vertegenwoordigd. Naast de twee formaties van de organiserende vereniging zijn ook Twedo, Borger, HOC, SVV’04, VKW, Bargeres, WNBC’09 en Dalen/DSC’65 van de partij.  Een deskundige jury zal beide dagen alle wedstrijden nauwgezet op de voet volgen om daaruit bij zowel de A- als C-junioren de beste speler en doelman van het toernooi aan te wijzen.

Loting op dag zelf
De charme van het toernooi is ook dat de groepsindeling pas op de speeldag zelf geloot wordt. Vlak voordat het fluitsignaal van de eerste wedstrijd klinkt, zal voorzitter Willem Wiegers van de voetbalvereniging Sleen om 9.00 uur in de kantine de deelnemende ploegen uit de koker halen. Ze worden op die manier voor het oog en oor van iedereen via het lot gekoppeld aan groep A of B. In elke poule strijdt iedereen, in wedstrijden van een kwartier, één keer tegen elkaar waarna de bovenste twee ploegen in een kruisfinale uit gaan maken wie zich voor de grote finale van het Theater De Deel-toernooi plaatst. De nummers drie tot en met vijf strijden vervolgens om de “best of the rest”.

De voetbalvereniging Sleen beschikt over uitstekende faciliteiten om zo’n evenement te organiseren. Vereiste nummer één is natuurlijk een geschikte hal en die staat er in het dorp.  Daarnaast is er voldoende kleedgelegenheid voor alle ploegen en een ruime kantine van de voetbalvereniging om alle spelers, begeleiders en supporters goed te kunnen ontvangen. Bovendien kan de roodwitte club naast Theater De Deel bouwen op veel andere sponsoren die ook aan dit toernooi graag (financieel) hun steentje bijdragen. 

Iedereen die zelf mee wil beleven hoe deze twee dagen van het zaaltoernooi verlopen, is op de beide donderdagen 27 december en 3 januari vanaf 9.30 uur van harte welkom in de Slener sporthal “Broekveld” aan de Oldenhoffstraat. (door Richard Nieborg)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda