Kjeld Nuis en Hurry Up sportman en sportploeg van het jaar

EMMEN - Schaatser Kjeld Nuis is op het Sportgala Drenthe gekozen tot sportman van het jaar. De titel Drents sportvrouw van het jaar ging naar schaatster Marije Joling. De handballers van Hurry Up werden gekroond tot beste sportploeg. Het grootste sporttalent werd turnster Iris Groenendijk. De sportverkiezingen werden gehouden in het Atlas-theater in Emmen. De presentatie van de avond was in handen van Marijn de Vries,

Kersverse wereldkampioen Kjeld Nuis kreeg de titel onder andere dankzij zijn prestaties tijdens het wereldkampioenschap sprint in Seoul, tidens de wereldbekerwedstrijden en de winst van het Wereldbekerklassement op 1000 meter en winnaar van de Grant World Cup. Nuis vertelde trots te zijn op deze mooie titel, omdat hij hem in ontvangst mocht nemen in het theater zijn eigen woonplaats Emmen.

Hurry Up, de huidige kwartfinalist van de Europacup uit Zwartemeer, leverde in 2016 verschillende kunststukjes. De ploeg werd kampioen van de Eredivisie en promoveerde voor het eerst in de clubhistorie naar de BeNe-League. Daarnaast plaatste de club zich voor de achtste finales van de EHF Challenge Cup door winst op het Turkse Göztepe.

Schaatsster Marije Joling uit Assen reed op het EK Allround in januari naar een vierde plek in het eindklassement. Tijdens dit toernooi pakte ze zilver op de 3000 meter en op de 5000 meter en zilver op de 3000 meter tijdens de wereldbeker in Harbin en goud op de team pursuit tijdens de World Cup in Nagano. Marije Joling zit momenteel in Hamar maar was er via een Skype verbinding toch even bij aanwezig.


De 11-jarige Iris Groenendijk uit Rolde is sporttalent van het jaar. Ze behaalde in 2016 mooie resultaten op het Nederlands Kampioenschap in de categorie Nationaal 1. Ze won goud op vloer, zilver op balk en sprong en brons op de meerkamp. Op de provinciale kampioenschappen behaalde ze goud en tijdens een interland in Luxemburg won ze goud met de meerkamp. Iris is geselecteerd voor de Oranje Jong Talenten Selectie. Henk Jumelet, gedeputeerde van de provincie Drenthe, overhandigde haar een cheque van 1250 euro als talentenondersteuning.


Bouke zorgde voor een muzikale bijdrage

De opening werd verricht door een groep touwtjespringers bekend van TV. (ziek het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda