De genomineerden voor de Sportverkiezing van de Gemeente Emmen zijn bekend

EMMEN - Aanstaande zaterdag zal voor de 18e keer de sportverkiezing van de gemeente Emmen plaatsvinden. Uit de vele kampioenen die de gemeente Emmen ook in 2018 weer heeft kunnen begroeten zijn in vijf categorien de beste vijf sporters en zes bij de sportploegen genomineerd. De sportverkiezing in Fletcher Hotels Emmen begint om 20.00 uur precies. De zaal gaat open om 19.00 uur en de toegang is ook nu weer dankzij de sponsoren en adverteerders weer gratis. Er zijn alleen zitplaatsen en Vol is Vol.

Genomineerden Sportvrijwilliger 2018
Mia Hendriks
Mia Hendriks is al een aantal jaren actief als vrijwilliger bij het begeleiden van kinderen en volwassenen met een beperking tijdens paardrijlessen bij Stichting Paardrijden voor Gehandicapten in Emmen. Elke woensdagmiddag en donderdagmorgen loopt zij naast de ruiter met het paard aan de leiband, meestal in stap maar soms ook in draf. Niet alleen in de bak of het bos, vaak ook in rul zand. Dat maakt het werk vaak erg zwaar.

Ben Rolink
Ben Rolink is een echte clubman. Hij speelde 12 jaar in het 1e elftal van de voetbalvereniging SC Erica en was na zijn actieve carrière nog 17 jaar elftalleider bij de 1e selectie. Vele jaren heeft hij op zaterdagochtend meegeholpen in de kantine en is daarnaast ook nog 12 jaar bestuurslid geweest. Nog steeds is de 68-jarige clubman actief in de onderhoudsploeg en is op basis van zijn prestaties benoemd tot erelid van de voetbalvereniging SC Erica.

Peter Roos
Peter Roos zet zich al ruim 20 jaar op allerlei manieren in voor de voetbalvereniging DZOH, de zaterdagvoetbalvereniging uit de Rietlanden. Vele vrije uren spendeert hij wekelijks belangeloos aan de club, zoals jeugdleider, bestuurder en lid van de sponsorcommissie. Daarnaast is hij allround klussenman op het sportpark.

Patrick Staats
Patrick Staats is bij de Judovereniging Vos in Klazienaveen een belangrijk en onmisbaar persoon geworden. Al vele jaren is hij begeleider van jonge judoka’s naar wedstrijden en fungeert bijna iedere avond op de mat als assistent van meerdere trainers. Ook helpt hij bij schooljudo projecten en organiseert uitstapjes voor de jeugd. Daarnaast helpt hij bij grote clubacties en het topevenemet Open Drentse Judo Kampioenschappen. Een grote passie van hem is ook het begeleiden, stimuleren en coachen van G-judoka’s.

Edgar Voortman
Edgar Voortman zet zich al vele jaren in voor de voetbalarbitrage. Hij was 3 jaar voorzitter van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe en voorzitter van de scheidsrechterscoördinatoren KNVB van de Provincie Drenthe. Tevens heeft hij het ontwikkelingstraject voor de arbiters van HZOD opgezet. Daarnaast verzorgt hij als docent van HZOD lezingen, cursussen, themabijeenkomsten voor voetbalclubs en begeleid jonge scheidsrechters. Sinds ruim 10 jaar is hij betrokken bij de aanstelling van arbiters tijdens het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi en is aanjager van het voetbalconvenant in de Gemeente Emmen.

Genomineerden Sportman 2018
Lars Boerrigter
Turner Lars Boerrigter behaalde in 2018 opnieuw mooie successen, met als hoogtepunt de podiumplaatsen tijdens het Nationaal kampioenschap in Hoofddorp op het niveau van de eerste divisie. Hij won zilver met twee uitstekend uitgevoerde sprongen en won goud op zijn favoriete onderdeel, de vloer. Vanwege een val eindigde hij in de meerkamp als vierde en dus net buiten de medailles.

Theo Fuhler
Voor triathleet Theo F?hler was 2018 sportief een uitstekend jaar. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling voor de Klazienavener door Nationaal kampioen te worden tijdens het NK Run-Bike-Run in de age-group 50+. In Spijkenisse was hij de snelste over 10 km lopen, 40 km fietsen en 5 km lopen. De atleet van Triathlonteam De Boks eindigde in een tijd van 2.00.47 en had op de eindstreep een voorsprong van 14 seconden op de nummer twee.

William Kruit
William Kruit is al jaren een topper in de motorsport. Na drie nationale titels in eerdere jaren in de klasse 125cc Specials/Speedway en 500cc Specials Nationaal werd hij in 2018 voor de vierde keer kampioen van Nederland. En net als in het vorige jaar pakte hij die titel in de klasse 500cc Specials Nationaal. Op basis van deze prestatie promoveerde William naar de klasse senioren.

Kjeld Nuis
Kjeld Nuis geldt al jaren als een fenomeen bij het langebaanschaatsen. Zijn prestaties en overwinningen zijn nauwelijks nog te tellen. Het hoogtepunt van 2018 waren de gouden medailles tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongcheng (Zuid Korea) op de 1000 en 1500 meter. Ook won hij een zilveren medaille tijdens het WK Sprint in China. Daarnaast eindigde hij vele keren als eerste op zijn favoriete afstanden, de 1000 en 1500 meter, tijdens wereldbekerwedstrijden en tijdens de NK kwalificatiewedstrijden.

Egbert Zijlstra
Atleet Egbert Zijlstra timmert al vele jaren met succes aan de weg op de lange loopafstanden.
Ook in 2018 behaalde hij wederom vele successen in de klasse 65+. Egbert werd nationaal kampioen op de halve marathon in Venlo, won de Dam tot Dam-loop over 10 km en werd tweede in een grote landelijke wedstrijd over 20 km in Alphen aan de Rijn. Maar zijn belangrijkste prestatie was het winnen van de nationale titel tijdens de marathon van Amsterdam.

Genomineerden Sportvrouw 2018
Myrte van Dijk
De 41-jarige Myrte van Dijk is lid van Golfparc Sandur, waar zij sinds zeven jaar zesvoudig clubkampioen Strokeplay is. Zij speelt competitie bij Dorhout Mees in Biddinghuizen, dat uitkomt in de eerste klasse. Myrte werd met een handicap van 6,3 tweede in de noordelijke golftoer, categorie Strokeplay. Daarna won ze een internationaal toernooi in Portugal, waarbij ze grote namen in de golfsport achter zich liet.

Britt Gommel
Britt Gommel boekt al vele jaren grote nationale en internationale successen als karateka. En dan met name op het onderdeel Kata. Als 21-jarige seniore heeft ze ook in 2018 prima resultaten geboekt. Tijdens de nationale kampioenschappen eindigde ze op de derde plaats. Diezelfde podiumplaats bereikte ze ook bij de Luxemburg Open en de Rotterdam Cup. Een zilveren medaille behaalde ze tijdens een internationaal toernooi in Buitenveldert.

Luna Jonkers
De inmiddels 18-jarige Juna Jonkers is lid van de schaatsvereniging de Hunen en schaatst bij het Regionaal Talentencentrum Noord in Groningen. Nadat het schaatstalent in voorgaande jaren al meerdere podiumplaatsen wist te behalen bij de nationale kampioenschappen, presteerde ze in 2018 boven verwachting, ondanks haar handicap ten gevolge van een ernstig wielerongeluk in 2017. Tijdens het NK Wintertriathlon eindigde ze als eerste en werd daarmee nationaal kampioen bij de junioren.

Mieke Kuilder
Mieke Kuilder is verpleegkundig specialist oncologie in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Ze is al jaren een gepassioneerd en fanatiek hardloopster. Daarnaast begeleidt ze ook als vrijwilliger een groepje hardlopers met kanker, onder de naam “Opgeven is geen optie”.
Zelf heeft ze inmiddels al dertig marathons gelopen. De hardloopster van de Sperwers bekroonde haar carrière in 2018 tijdens de Marathon van Amsterdam met een bronzen medaille bij de vrouwen 55+.

Janien Lubben
De 33-jarige Janien Lubben heeft inmiddels een imposante sportcarrière opgebouwd. Na een zeer succesvolle periode als judoka ging ze mountainbiken, wielrennen en hardlopen. Inmiddels is ze al een aantal jaren triathleet, en met succes. In 2018 behaalde ze internationale topprestaties door als eerste te eindigen tijdens de Ironman Hamburg en de Chellenge Almere. Daarnaast won ze de Olympische afstand in Klazienaveen en Ter Apel, werd derde bij de traithlon van Amsterdam en eindigde als zesde tijdens het NK halve marathon.

Genomineerden Sporttalent 2018
Björn Bernsen (16 jaar)
Björn Bernsen uit Zwartemeer is een groot Kickboxtalent die ook internationaal grote successen boekt. Hij komt uit voor Mejiro Gym Drenthe. In februari 2018 werd Björn in het Duitse Duisburg Europees kampioen Kickboxen K-1. Björn plaatste zich voor de WK door de wereldkampioen Kama Lager te verslaan. Bij deze wedstrijd behaalde Björn twee zilveren medailles.

Colin Bes (14 jaar)
Voor Colin, lid van zwemclub Polaris uit Erica, was 2018 een zeer succesvol jaar. Op maar liefst 4 afstanden zwom hij zich tijdens de Nederlandse kampioenschappen naar een plek op het podium. Hij won met overmacht goud op de 200 meter vrije slag, zilver op de 50 en 100 meter vrije slag en brons op de 200 meter rugslag. Ook verbeterde Colin op twee afstanden het Drentsche record.

Kevin Lasker 15 jaar)
Kevin Lasker uit Zwartemeer is een getalenteerd darter. Hij is lid van Hobi Sport in zijn woonplaats. Kevin heeft al vele titels op zijn naam staan waaronder twee maal Nederlands Kampioen. Hij is ook winnaar van verschillende Ranking Toernooien van de Nederlandse Dartbond en maakt nu deel uit van het Nederlandse Team. Tijdens Winmau World Masters in Engeland eindigde hij onlangs bij de laatste acht.

Floor Maats (15 jaar)
Floor Maats uit Emmen is lid van Judovereniging Vos in Klazienveen. Ze heeft in haar leeftijdsklasse al vele ereprijzen op nationaal en internationaal nivo behaald. Een van haar belangrijkste prijzen het afgelopen jaar was de zilveren medaille tijdens de Nederlandse kampioenschappen tot 21 jaar in Almere. Daarnaast werd Floor winnaar bij de Dutch Open Teams in Groningen.

Kevin Robben (15 jaar)
Kevin is een getalenteerd turner. Hij traint bij het Turn Talentcentrum Hoogeveen. Bij de Nederlandse toestelfinales voor junioren in de Rotterdamse Ahoy behaalde Kevin een eervolle gouden medaille op de rekstok en brons op de vloeroefening. Tijdens het grote sportevenement: “de Ahoy Cup” mocht Kevin zijn rekstokoefening tonen voor het grote publiek.

Genomineerden Sportploeg 2018
Itass DTK’70
De Treffers is al sinds mensenheugenis een vooraanstaande tafeltennisvereniging in Nederland. Werd in het begin van deze eeuw voor het eerst de Europa Cup gewonnen door de vrouwen, de laatste jaren ligt het sportieve accent meer op de mannen. Na een aantal jaren te hebben gebouwd aan een sterk team werd in 2018 voor het eerst de nationale titel veroverd. In een ware thriller won het team van Itass DTK’70 met 3-2 van Enjoy&Deploy uit Zoetermeer. Later dat jaar won het team voor de tweede keer op rij de nationale beker

FC Emmen
FC Emmen heeft in 2018 historie geschreven. De voetbalclub promoveerde na 33 jaar betaald voetbal in Emmen voor het eerst naar de Eredivisie en is daarmee de eerste Drentse club ooit die dit heeft gepresteerd. FC Emmen bereikte de playoffs door als zevende te eindigen in de Jupiler League. In de tweede ronde van de playoffs rekende de ploeg van trainer Dick Lukkien af met NEC uit Nijmegen en plaatste zich daarmee voor de finale van de nacompetitie. Na de 3-1 thuisoverwinning werd ook de uitwedstrijd in Rotterdam met dezelfde cijfers gewonnen en was de promotie een feit.

E&O A-jeugd
Het hoogste jeugdteam van handbalvereniging E&O heeft het afgelopen seizoen 2017-2018 geschiedenis geschreven. Voor het eerst in het bestaan van de club werd het landskampioenschap behaald in de hoogste landelijke jeugd-divisie. Een divisie waarin alle landelijke topteams, zoals Volendam, Bevo, Aalsmeer, V&L en Quintus, waren vertegenwoordigd.

SVBO dames
De handbaldames van SVBO werden het afgelopen seizoen met vlag en wimpel kampioen van de Regio 1e Klasse Noord. Onder leiding van trainer /coach Lars Hoogeveen en Marietje Spiekman behaalde het team ongeslagen en met een maximale score van 100 % het kampioenschap binnen door Unitas uit Rolde met een 42-18 nederlaag naar huis te sturen. Met het kampioenschap werd ook promotie naar de Hoofdklasse A afgedwongen.

Runderuiters
De Runderuiters is een landelijke rijvereniging en ponyclub in Emmer Compascuum. Als onderdeel van deze vereniging komen een zestal fanatieke meiden wekelijks samen om de paarden zo goed mogelijk te trainen. En met succes. Want het afgelopen jaar is het team kampioen van Drenthe geworden en dwongen daarmee deelname af voor de Nederlandse kampioenschappen. Een ook daar waren de meiden als team de beste en werden nationaal kampioen in de klasse ZZ.

WKE ‘16
WKE’16 is opgericht als opvolger van WKE, de ploeg die in 2009 de landstitel won bij de zondagamateurs en daarna de algehele landstitel in het amateurvoetbal veroverde door de historische overwinning op Rijnsburgse Boys. Maar na het faillissement in 2016 moest de club opnieuw beginnen in het amateurvoetbal. En dat leverde de club van het Woonwagen Kamp Emmen geen windeieren op. Op zondag 13 mei 2018 werd de ploeg voor de tweede keer op rij kampioen. Door de overwinning op EHS’85 werd de titel binnengehaald van de 4e klasse D en promoveert de club naar de 3e klasse.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda