Nationale Topcompetitie Karper van start met Knoalster inbreng

Almere - Mark Stiekema (Stadskanaal) en Dwayne Stratingh (Drouwenermond) hebben 4, 5 en 6 mei deelgenomen aan de eerste wedstrijd in de cyclus van de Nationale Topcompetitie Karpervissen.

De competitie
De Nationale Topcompetitie Karpervissen is de derde variant binnen de door Sportvisserij Nederland, in samenwerking de KarperStudiegroep Nederland, georganiseerde competitie. Insteek is onder meer dat de drie winnende koppels van deze nieuwe competitie in 2013 namens Nederland gaan deelnemen aan het officiële WK karpervissen van Wereld hengelsportbond FIPS –CIPS.

De eerste editie van de Nationale Topcompetitie Karpervissen bestaat uit een cyclus van vier wedstrijden. De drie beste wedstrijdresultaten tellen mee voor de eindklassering.
Op zondag 5 februari werd tijdens de Karperbeurs in Zwolle de loting gehouden voor de beschikbare plaatsen in de nieuwe Nationale Topcompetitie Karpervissen. De competitie telt 40 deelnemende koppels. Karpervissen is een van de populairste, zo niet de populairste en snelst groeiende vorm van sportvissen in Nederland. En ook de populariteit van het wedstrijdvissen op karper neemt nog steeds toe. Bij deze wedstrijden mag je als deelnemer met twee hengels – als koppel dus met 4 hengels - vissen en zo je kansen spreiden.
 
Karper komt overal in Nederland en ook in grote delen van Europa.  Wel is het een vis die vaak in het donker actief is. Vandaar dat er gekozen is deze Nationale Topcompetitie Karpervissen grotendeels in de duisternis te laten plaatsvinden (van vrijdagavond 18.00 uur tot zondagochtend 10.00 uur).

De wedstrijd aan de Lage Vaart bij Almere
Het is natuurlijk altijd afwachten hoe de kaper in een voor Stiekema en Stratingh onbekend water reageert op het aas (de boilies) en het gebruikte lokvoer (pallets, maïs e.d.). In de nacht van zaterdag op zondag werd door Stiekema en Stratingh eindelijk de lang verwachtte van karper (8,44 kilo) aan de haak geslagen. Helaas bleek de volgende ochtend dat ze op 30 gram na net niet de zwaarste vis van de competitie hadden gevangen.  Het team eindigde in de einduitslag binnen de top 20. Eino Gangelhof van BFP Products (Emmer-Compascuum) was tevreden over de resultaten het team.

De volgende wedstrijden
-          29, 30 juni en 1 juli in de West Maas (Binnen Maas)
-          31 augustus en 1, 2 september in het Twentekanaal
-          26, 27 en 28 oktober in het Haringvliet

Voordat de tweede wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Karpervissen op het programma staat, zal Mark Stiekema zich voor de volle 100% gaan richten op zijn andere grote hobby: GRASBAANRACEN. “Adrenaline krijg ik van het racen, de rust vind ik aan het water. Een prima combinatie!”, aldus Stiekema.  Aanstaande zaterdag (12 mei) staat Mark achter het startlint voor de tweede ONK wedstrijd in het Friese Joure. Mark hoopt het resultaat van de eerste wedstrijd, de winst in Vries, te kunnen evenaren.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30