Viering bevrijding Westerbork met steun van Rabobank Projectenfonds

WESTERBORK - Het Projectenfonds van Rabobank Westerborkdraagt 5.000 euro bij aan de kosten van de festiviteiten die herinneringen ophalen aan de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog. De feestelijkheden in Westerbork en omgeving vinden plaats op vrijdag 10 enzaterdag 11 april.

De leden van het Projectenfonds vinden het een waardevol initiatief dat positieve invloed heeft op het in gedachten houden van wat hier 70 jaar geleden gebeurde. En de viering met als motto ‘The Final Push’bevordert ook het onderlinge contact tussen de inwoners van de regio. Het Comité 70-jarige bevrijding Westerbork bestaat uit vertegenwoordigers van een aantal lokale verenigingen en enkele vrijwilligers uit andere plaatsen. De werkgroepis al anderhalf jaar bezig met de voorbereiding van de verschillende activiteiten. Volgens voorzitter Geert Woldman ligt alles op schema. De komende dagen is er nog wel veel te doen, maar het gaat zeker allemaal lukken. Ook de financiering van het project lijkt rond te komen. Zeker na de toezegging van het Rabobank Projectenfonds. Woldman is hier heel blij mee. Met nu nog het invoeren van betaald parkeren bereikt het Comité naar verwachting een sluitende begroting.

Hoeveel bezoekers de festiviteiten gaan bijwonen is moeilijk in te schatten. Op een vraag hierover aan Comitévoorzitter Geert Woldman noemt hij het getal “tienduizend”. Uitvoerige informatie over het bevrijdingsfestival staatweergegeven in een brochure van maar liefst 56 pagina’s en op www.zomeractiviteiten.nl/thefinalpush. De papieren uitgaveheeft een oplage van 10.000 exemplaren en is inmiddels huis-aan-huis verspreid onder de inwoners van Westerbork.

In het vermeldeprogramma van zaterdag 11 april is nog een wijziging aangebracht. De landing vanaf kwart over elf van 120 parachutisten op De Hammen tussen Westerbork en Zwiggeltekan niet doorgaan. In plaats daarvan is er een optreden van een historische cavalerie uit Usquert. Een show met paarden en ruiters in kleding uit een ver verleden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda