Beleef de Dag van de Chemie in Emmen

EMMEN - Bezoek op zaterdag 26 september de Dag van de Chemie in Emmen, beleef de chemie live en geniet van alle activiteiten! Het emmtec Industry & Businesspark, met gevestigde multinationale bedrijven als DSM, Teijin, Innofil, API, en Bonar, stelt haar deuren open.

Ook presenteert het samen met Green PAC, Stenden PRE, Drenthe College en Stenden Hogeschool de chemie in en rond Emmen. Bezoekers, van jong tot oud, zijn van harte welkom om zelf te komen ervaren op welke manier er werk wordt gemaakt van de biobased economy in Drenthe. In Emmen is een leuk programma voor deze dag samengesteld. Een dag vol inspiratie, informatie en innovatie rondom de groene chemie.

De regio Emmen is koploper in de groene chemie en is als Green PAC regio dé plek voor ontwikkelingen in de kunststofindustrie van Nederland en daar buiten. Wat hier gebeurt is uniek! Vezels voor kogelvrije vesten van Twaron, kunststoffietsen, de eerste beweegbare klapbrug van biocomposiet ter wereld, afbreekbare pluisdelen voor visnetten en walbeschoeiing van biocomposiet. Maar ook plastic flessen van 100% afbreekbaar materiaal en biobased kunststofdraden voor 3D-printing die o.a. worden gebruikt voor het maken van een 3D-geprinte boot op zonnepanelen. Stuk voor stuk innovaties die laten zien dat de regio op topniveau meespeelt in de Nederlandse maakindustrie.

Rondleiding over emmtec terrein
Bezoekers krijgen een rondleiding over het emmtec terrein om een uniek kijkje nemen op dit bedrijvenpark met innovatieve bedrijven werkzaam in de (groene) chemie en kunststofsector. Op de informatiemarkt laten bedrijven geïnteresseerden kennismaken met hun organisatie, hun slimme producten en productieprocessen. Daarnaast kunnen bezoekers o.a. een kijkje nemen bij Bonar (een toonaangevende producent van hoogwaardige technische textielen en specialistische constructievezels) en op het Stenden Lab. Op het lab worden proefjes en demonstraties door studenten van Drenthe College en Stenden Hogeschool gedaan en gegeven en kunnen de jonge bezoekers zelf meedoen.

Praktijklaboratorium van Stenden op emmtec terrein
Stenden Hogeschool heeft een praktijklaboratorium op het emmtec terrein. Tijdens de Dag van de Chemie zijn bezoekers hier van harte welkom. Kom ook en geniet van:

• Een rondleiding waar projecten, bedrijven en kennisinstellingen zich presenteren;
• Demonstraties en zelf proefjes doen;
• Een kijkje in het praktijklaboratorium van de opleidingen Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek;
• Het zien en ervaren wat de groene chemie producten, projecten en laatste ontwikkelingen in Emmen;
• Wat het Kenniscentrum Stenden Polymore Research and Education (Stenden PRE) doet;
• Het ontdekken van de innovaties in de groene chemie van Green PAC (Polymer Application Centre).

Locatie
emmtec Industry & Business Park
Eerste Bokslootweg 17
7821 AT Emmen

Informatie over evenement
Openingstijden: 10.00-15.00 uur
Leeftijdsgrens: Geen
Vooraf aanmelden: Nee, er is wel identificatieplicht
Kom 26 september naar de Dag van de Chemie in Emmen

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de (groene) kunststoffen, biocomposieten, de vezels en garens? Kom op zaterdag 26 september naar de Dag van de Chemie op het emmtec Industry & Business Park in Emmen en ontdek hoeveel aandacht de chemie besteedt aan veiligheid en de zorg voor een goed milieu. Breng een bezoek aan het praktijklaboratorium en maak kennis met wat emmtec Industry & Businesspark, Stenden, Drenthe College samen in de Green PAC regio doen rondom groene chemie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda