Visser & Smit Hanab neemt 18 aspirant monteurs uit de regio aan

EMMEN - Visser & Smit Hanab (onderdeel van VolkerWessels) heeft 18 aspirant monteurs een opleidingscontract gegeven voor montagewerk bij de bouw van windmolenparken (windfarms) op zee. Hiermee wordt een impuls gegeven aan blijvende hoogwaardige werkgelegenheid in de regio Emmen.


De aspirant monters zijn gekeurd, vanmiddag zijn de contracten wederzijds getekend op het Drenthe College in Emmen. Het Drenthe College verzorgt samen met Visser & Smit Hanab de opleiding.

De opleiding (werken en leren) duurt tot februari volgend jaar. Vanaf maart 2016 gaan de nieuwe monteurs de zee op voor het aansluiten van offshore windfarm Sandbank, 60 mijl uit de kust op de Noordzee, ter hoogte van de Duits-Deense grens. De nieuwe monteurs worden afwisselend ingezet als kabelwerker en als hoogspanningsmonteur om alle aspecten van de werkzaamheden te leren kennen. Na het afronden van deze werkzaamheden worden de monteurs ingezet op offshore windfarm Dudgeon, ook op de Noordzee, maar dan aan de oostkust van Engeland.

Wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen heeft veel waardering voor de inzet van Visser & Smit Hanab en het Drenthe College: “Emmen heeft na het Schotse Aberdeen de grootste concentratie van aan de olie- en gasindustrie gerelateerde bedrijven in Europa. Door mensen gericht op te leiden, kunnen we de bedrijven en daarmee de werkgelegenheid in de regio behouden. Het is mooi dat onder de aspirant monteurs een groot aantal WW-ers zit en mensen die dreigden hun baan te verliezen. Zij krijgen de kans zich verder te ontwikkelen en zijn na de opleiding zeker van een baan.“

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda