Open Bedrijven Dag in Emmen

EMMEN - .Op vrijdag 4 november organiseert het Drenthe College wederom het evenement Technics4U. Alle basisscholen uit de gemeente Emmen zijn uitgenodigd om kennis te maken met techniek. Techniek is cool en biedt veel werkgelegenheid de komende decennia! Op zaterdag 5 november is het Open Bedrijven Dag in de gemeente Emmen. Een aantal technische bedrijven uit Emmen nodigt daarom met name de jeugd uit om een kijkje te komen nemen op de open dag

Ook Harwig Installatietechniek opent op 5 november haar deuren tussen 10 en 16 uur. Zowel jong als oud kan dan een kijkje komen nemen in de keuken van de technische dienstverlening. Ter gelegenheid van deze dag komt de ‘Alles is techniek Experience’ naar Emmen. Op het parkeerterrein van Harwig kan iedereen in de truck een kijkje nemen om zo kennis te maken met de mogelijkheden die de techniek te bieden heeft.

Het Drenthe College presenteert zich zaterdag op het terrein van Harwig met haar Solar boot. Met deze boot won het team van het Drenhte College uit Emmen The Dutch Solar Challenge. Het bekende bedrijf Amsterdam Good Cookies, met haar oorsprong in Emmen, ondersteunt de samenwerking tussen Technics4U en de Open Bedrijven en bakt de hele dag stroopwafels bij Harwig voor alle bezoekers. Naast veel leuke activiteiten worden er tal van leuke gadgets uitgedeeld, aangeboden door de leveranciers die het initiatief van het Drenthe College en de Technische Bedrijven een warm hart toe dragen.

Nog geen jaar geleden verhuisde Harwig Installatietechniek naar haar nieuwe pand aan Atlantis 3 te Emmen. Het pand is begin deze eeuw ontworpen door de vorige week overleden architect Gunar Daan. Het Emmer Installatiebedrijf was daarvoor meer dan 50 jaar gehuisvest aan de Tweede Bokslootweg in Emmen. In 2017 viert het bedrijf haar 110-jarig bestaan. In haar rijke historie heeft het bedrijf zich altijd ingezet voor werkgelegenheid en scholing in de techniek. Dit was dan ook de voornaamste reden waarom de heer Nederhoed Sr. in 2002 werd uitgeroepen tot Drents Ondernemer van het jaar. Nog steeds bestaan er nauwe banden met Harwig en het technisch onderwijs in Noord Nederland.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda