Veel belangstelling voor demonstratie zelfrijdend busje

EMMEN - Het zelfrijdend voertuig dat op proef heeft gereden in Appelscha is op tournee door Noord-Nederland. Het busje zonder chauffeur was zaterdag 5 november op het Noorderplein in het centrum van Emmen voor een demonstratie.


Hiervoor werd een klein parcours uitgezet op het Noorderplein tussen de Mediamarkt en Jan van Peer. Belangstellenden konden een ritje maken om te beleven hoe het is om in een zelfrijdend voertuig te rijden en dat deden bijna 400 belangstellenden.

Tijdens de demo kreeg men tijdens een ritje in het busje achtergrond informatie waarom er een proef gedaan wordt met zelfrijdend vervoer en werden ideeën en input gegeven voor mogelijke toepassingen van zelfrijdend vervoer. In september tekenden de gemeente Ooststellingwerf en de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen een intentieverklaring om van Noord-Nederland dé pilotregio voor zelfrijdend vervoer te maken.

De drie noordelijke provincies zien zelfrijdende voertuigen als een manier om de bereikbaarheid en leefbaarheid in de krimpregio's te behouden en verbeteren. Met deze tournee kunnen mensen voor het eerst kennismaken met deze vorm van openbaar vervoer.(foto Heintje Bloemsma)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda