Deze week zet De Emmense Uitdaging weer een aantal stappen naar Noaberschap 2.0

EMMEN De Emmense Uitdaging, bemiddelaar tussen maatschappelijke- & vrijwilligersorganisaties en het bedrijfsleven, wordt steeds meer door alle partijen gevonden en het aantal matches groeit en groeit! Deze week hebben we zelfs meerdere matches die worden geëffectueerd:

1. Afgelopen vrijdag mailde ik u de uitnodiging voor een match die we als Emmense Uitdaging hebben gerealiseerd tussen De Experimenteerbuurt en Wegenbouwbedrijf De Roo (zie bijgaande mail). Die activiteit is morgen, dinsdag 08:30 uur bij de Cubestee in Emmen.

2. Ook dinsdagmorgen, om 10:00 uur, worden 30 stoelen en 10 tafels om-niet overgedragen vanuit Dorpshuis ’t Hoefijzer, Zuidbargerstraat 94, Emmen aan IJsvereniging De Doorlopers in Weiteveen. Daarmee heeft al het vervangen meubilair een goede tweede bestemming gekregen. Vorige week namelijk, op woensdag 5 juli, werd het eerste gedeelte van de voorraad al overgedragen aan Handboogvereniging Sagittarius. Twee foto’s van die overdracht zijn bijgevoegd. Zo zie je maar, dat niet alleen ondernemingen, maar ook vrijwilligersorganisaties elkaar onderling via de Emmense Uitdaging vooruit kunnen helpen!

3. Op donderdag 13 juli a.s. om 10.30 uur wordt een match tussen Snoek Hoveniers en Manege Boekweitakkers afgerond. Dat gaat gebeuren bij de Manege, Boekweitakkers 1, in Dalerveen. In januari heeft Paardensportvereniging “HCE Ruiters” een aanvraag gedaan bij de Emmense Uitdaging voor “afval” materialen zoals houten balken om daarmee voor de manege hindernissen van te maken, die tijdens wedstrijden ingezet kunnen worden. Snoek Hoveniers uit Emmen vond dit een leuke uitdaging en het kon prima worden ingepast in het snoei- en rooi- seizoen. Immers, balken worden gemaakt van bomen en dunne, gerooide, bomen kun je ook als ronde balken voor hindernissen gebruiken. Inmiddels is de eerste partij bomen verwerkt. Donderdag 13 juli de formele overdracht met een persmoment, zo mogelijk met ruiter en paard over de hindernis.

4. In het weekend van 16 juli opent de tentoonstelling in de oude dierentuin met 298.000 gevouwen kraanvogels ter nagedachtenis aan de 298 slachtoffers van de vliegtuigramp met de MH17. Nadere informatie zal u via Social Media en/of mail door of namens organisator Ingo Leth worden toegezonden, maar ook de Emmense Uitdaging draagt er een steentje aan bij. Zo is Area Reiniging bereid gevonden een 2-tal tafels en een aantal stoelen beschikbaar te stellen tijdens de duur van de tentoonstelling en worden in te zetten vrijwilligers gecoördineerd vanuit het operationeel team van de Emmense Uitdaging. Vrijwilligers voor de tentoonstelling kunnen zich aanmelden bij De Emmense Uitdaging, telefonisch tijdens werkdagen te bereiken op 0591-329049 of via de mail info@emmenseitdaging.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda