Sherida Spitse opent op klompen nieuw gebouw De Sportschool

EMMEN -De Sportschool was tot voor kort gevestigd aan de Weerdingerstraat. “Maar daar groeiden we na vijf jaar uit ons jasje”, zegt eigenaar Richard Moorman. “Na een acht maanden durende verbouwing hebben we nu de beschikking over een compleet verbouwd pand aan het Noordeind 88. We hebben alles over hoop gehaald. Omdat we ‘groen’ hoog in het vaandel hebben staan zijn we overgestapt op 100% zonne-energie. Op het dak hebben we zonnepanelen neergezet, er is een nieuw klimaatsysteem ingebouwd en we hebben het hele gebouw geïsoleerd en dubbele ramen geplaatst. We zijn nu een CO2-neutraal sportcentrum.”

Duurzaamheid
Duurzaamheid stond bij Richard Moorman altijd al voorop. “We proberen onze leden bewust te maken van een gezond eetpatroon met natuurlijke producten. Dat is de basis van onze gezondheid. We zijn dan ook geen sportschool voor alleen ‘kleerkasten’. Nee, juist niet. Er sport hier een heel divers publiek, zo is er elke ochtend om half tien een bewegingscircuit voor ouderen. De ‘jongelui’ van het circuitje vinden het gezellig, drinken na die tijd een kopje koffie en socialiseren. Ondertussen hebben ze wel hun lichaam aan het werk gezet.”

Bij De Sportschool krijgen de sporters altijd persoonlijke begeleiding. “Bij ons trainen leden aan de hand van persoonlijk samengestelde schema’s. Die passen we elke zes weken weer aan zodat het leuk, afwisselend maar vooral effectief blijft. We noemen dat ‘verantwoord trainen met veel structuur’. Dan blijft sporten leuk en afwisselend en je hebt een stok achter de deur. Doordat je steeds iets nieuws doet blijft het trainen uitdagend. Wij kijken erop toe dat er op de juiste manier getraind wordt. Ja, dat mag je best vergelijken met een personal trainer. De nieuwe locatie is ruim vier keer zo groot als het oude pand, onze leden kunnen nu heel goed uit de voeten.”

Kjeld Nuis
Richard Moorman werkt samen met Ron Wever en Dyann Veenstra. Moorman is niet alleen eigenaar, maar tevens fitnesstrainer, sportmasseur, conditie hersteltrainer en gewichtheftrainer.
Naast Sherida Spitse trainen ook topatleten als schaatser Kjeld Nuis en wereldkampioene BMX Tessa Geerling in De Sportschool. Evenals talentvolle schaatsers en wielrenners uit de regio. “Die toppers trainen bij ons omdat wij over de juiste trainingsfaciliteiten beschikken met Olympische halters en we natuurlijk persoonlijke begeleiding geven. Dat is gewoon vanzelfsprekend bij ons.”

Niet onbelangrijk is dat De Sportschool als enige sportschool in de regio maandelijks opzegbare abonnementen kent.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda