Sherida Spitse opent op klompen nieuw gebouw De Sportschool

EMMEN – Met een welgemikt schot op klompen opende Sherida Spitse, de aanvoerster van het Nederlands Vrouwenvoetbalteam, zondagmiddag het nieuwe pand van De Sportschool in Emmen.


Bijna tweehonderd nieuwsgierigen en leden van De Sportschool waren daarvan getuige. Sherida Spitse ging na de openingshandeling met veel fans op de foto tijdens een Meet & Greet.

De Sportschool was tot voor kort gevestigd aan de Weerdingerstraat. “Maar daar groeiden we na vijf jaar uit ons jasje”, zegt eigenaar Richard Moorman. “Na een acht maanden durende verbouwing hebben we nu de beschikking over een compleet verbouwd pand aan het Noordeind 88. We hebben alles over hoop gehaald. Omdat we ‘groen’ hoog in het vaandel hebben staan zijn we overgestapt op 100% zonne-energie. Op het dak hebben we zonnepanelen neergezet, er is een nieuw klimaatsysteem ingebouwd en we hebben het hele gebouw geïsoleerd en dubbele ramen geplaatst. We zijn nu een CO2-neutraal sportcentrum.”

Duurzaamheid
Duurzaamheid stond bij Richard Moorman altijd al voorop. “We proberen onze leden bewust te maken van een gezond eetpatroon met natuurlijke producten. Dat is de basis van onze gezondheid. We zijn dan ook geen sportschool voor alleen ‘kleerkasten’. Nee, juist niet. Er sport hier een heel divers publiek, zo is er elke ochtend om half tien een bewegingscircuit voor ouderen. De ‘jongelui’ van het circuitje vinden het gezellig, drinken na die tijd een kopje koffie en socialiseren. Ondertussen hebben ze wel hun lichaam aan het werk gezet.”

Bij De Sportschool krijgen de sporters altijd persoonlijke begeleiding. “Bij ons trainen leden aan de hand van persoonlijk samengestelde schema’s. Die passen we elke zes weken weer aan zodat het leuk, afwisselend maar vooral effectief blijft. We noemen dat ‘verantwoord trainen met veel structuur’. Dan blijft sporten leuk en afwisselend en je hebt een stok achter de deur. Doordat je steeds iets nieuws doet blijft het trainen uitdagend. Wij kijken erop toe dat er op de juiste manier getraind wordt. Ja, dat mag je best vergelijken met een personal trainer. De nieuwe locatie is ruim vier keer zo groot als het oude pand, onze leden kunnen nu heel goed uit de voeten.” (foto Henk van Wieren)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda