Logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom 100 jaar

VEENDAM - Logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom uit Veendam vierde vrijdagavond haar 100e verjaardag tegen het decor van cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn. Hoogtepunt van de avond was de officiÃ


In ‘100 Jaar Oldenburger|Fritom’ beschrijft hij hoe Jan Oldenburger in 1917 de onderneming met paard en wagen startte. Pas in 1929 werd de eerste vrachtauto aangeschaft. Met de ondersteuning van zijn zoons wist Oldenburger de Tweede Wereldoorlog te trotseren en menig crisisperiode te overwinnen. Hierdoor konden zijn kleinzoons, de Gebroeders Oldenburger, in de jaren 70, 80 en 90 tekenen voor de expansie van het bedrijf.

Ook na de overname in 1999 door de Fritom Logistic Solutions Group, is Oldenburger|Fritom een echt familiebedrijf gebleven. Drie ondernemersfamilies met Friese wortels, Veenstra, Wiersma en Doorenbos, loodsten het bedrijf de 21e eeuw in. Anno 2017 is Oldenburger|Fritom uitgegroeid van transportonderneming tot logistiek dienstverlener, die wereldwijd opereert. Het bedrijf onderscheidt zich als ketenregisseur en kennisorganisatie, die haar klantrelaties innovatieve logistieke oplossingen biedt. Een jaar lang heeft Bosker zich toegelegd op de geschiedschrijving van de Veendammer dienstverlener. Hij voerde gedegen archiefonderzoek uit en hield tal van interviews met diverse stakeholders.


In het bijzijn van ruim 200 genodigden reikte algemeen directeur Rene Dale het jubileumboek uit aan mevrouw Aaltje Veenstra en mevrouw Rita Oldenburger. Laatstgenoemde is de achterkleindochter van oprichter Jan Oldenburger en werkzaam bij Oldenburger|Fritom.(eigen foto)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda