Bargeres pakt eerste overwinning tegen Valther Boys

EMMEN - Bargeres heeft de eerste drie punten binnen. Het was een terechte overwinning tegen het zwakke Valther Boys. Wilco Dijkstra was de matchwinnaar met een hattrick. Al in 3de minuut scoorde de spits nadat een bal werd doorgekopt door Marciano Hummel. Met een fraai afstandsschot liet hij keeper Gideon van Lottum van Valther Boys kansloos, 1 – 0.

ven leek het erop dat Bargeres over Valther Boys heen zou lopen maar uiteindelijk wisten de gasten zich te herstellen van deze snelle achterstand en liet Bargeres de ploeg in de wedstrijd komen. Echte kansen leverde dat nauwelijks op maar ook Bargeres drukte niet door. Het duurde tot de 23ste minuut dat Bargeres weer van zich liet horen. Een afstandsschot van Reinier Visser kon maar net worden overgetikt door keeper Gideon van Lottum. Valther Boys kon maar moeizaam tot uitgespeelde kansen komen. Een kopbal van Roy van der Scheer ging net over uit een dode spelsituatie.

Op slag van rust kreeg Bargeres opnieuw diverse kansen om de score te vergroten. Een voorzet van Reinier Visser werd door Marciano Hummel voor een vrij doel over gekopt. Uiteindelijk moest er een fout van de defensie van Valther Boys aan te pas komen om de score te vergroten. Een terugspeelbal van Mathijs van Dalen werd door Wilco Dijkstra onderschept en de spits omspeelde keeper Gideon van Lottum en rondde fraai af in de korte hoek, 2 – 0.

Vervolgens kreeg Bargeres nog enkele opgelegde kansen om de voorsprong te vergroten maar een voorzet van de hard werkende en prima spelende werkende Gilles Jan Kalter voor een leeg doel kon niet worden afgerond. Valther Boys kreeg op slag van rust de beste kans van de eerste helft nadat Gertjan Webers en Roy van der Scheer alleen voor keeper Niels Kloppenburg kwamen te staan maar getreuzel zorgde ervoor dat de defensie van Bargeres alsnog kon ingrijpen.

In de tweede helft lag na 5 minuten al de 3 – 0 in het net van Valther Boys. Rik Zinnemers zette Wilco Dijkstra op links vrij en Dijkstra zijn voorzet werd onberispelijk ingeschoten door Reinier Visser. De wedstrijd was daarmee wel gespeeld ook al kopte de ingevallen Dionysios Dellas (komt echt uit Valthe!!) nog op de paal uit een vrije trap van Ward Hermans. Even later kreeg Gertjan Webers nog een grote kans nadat hij uit een kluts de bal kreeg en alleen op keeper Niels Kloppenburg afging. Kloppenburg kon de inzet tot corner verwerken.

Bargeres kreeg vervolgens nog diverse mogelijkheden. Reinier Visser legde de bal op de vrijstaande Wilco Dijkstra maar de spits schoot over, een schot van Reinier Visser werd van de doellijn gekopt door een verdediger van Valther Boys. Uiteindelijk wist Wilco Dijkstra zijn derde doelpunt te scoren. Een misverstand in de defensie van Valther Boys leidde er toe dat de spits alleen op keeper Gideon van Lottum kon afgaan en beheerst afrondde, 4 – 0..

De goed leidende scheidsrechter Edwin Assen uit Weiteveen gooide in deze bijzondere sportieve strijd nog een smet op de wedstrijd in de slotfase door Ward Hermans van Valther Boys en Erwin Dijkstra van Bargeres de rode kaart te tonen na een vrij onschuldig opstootje. Jammer dat de leidsman dit voorval niet aanvoelde en naar deze onnodige rigoureuze maatregel greep. Bargers heeft weer een beetje aansluiting en kan volgende week in de uitwedstrijd tegen Weiteveense Boys nog betere zaken doen.

Doelpunten:
Bargeres:3, 43, 72. Wilco Dijkstra, 1 – 0/2 – 0/4 – 0. 50. Reinier Visser, 3 – 0.