Wethouder legt eerste steen Lidl in Nieuw-Amsterdam

NIEUW AMSTERDAM – Afgelopen donderdagmiddag legde wethouder René van der Weide van Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid de eerste steen van de nieuwbouw van Lidl in Nieuw- Amsterdam. Na de bouwvak is supermarktconcern Lidl begonnen met de sloop van het pand naast de huidige winkel.

Lidl gaat de vestiging in Nieuw-Amsterdam fors uitbreiden van 1100 naar 2200 vierkante meter. Volgens bedrijfsleider Nick van Dartel zal het assortiment worden uitgebreid van 270 naar naar 295 produkten. Dat betekent ook dat wij het huidige bestand van 32 medewerkers gaan uitbreiden naar ongeveer 40 medewerkers.

Wekelijks zal er ook iets aan het assortiment worden toegevoegd.” Wethouder Van der Weide was blij dat de bouw gestart kan worden in combinatie met de familie Doornbos. Belangrijk voor de werkgelegenheid en opleiding en kennis bij het bedrijf. Het staat mooi dicht op de kruising waardoor het ook goed zichtbaar is en dat ook de wens van iedereen was” .

Als openingshandeling mocht de wethouder de eerste steen leggen, dat ging ging gepaard met veel geknal. Als een volleerd metselaar werd deze opdracht door de wethouder vervuld. Eind juli zal de nieuwe Lidl feestelijk worden geopend.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda