Hotel Odoorn: thuisbasis in gouden driehoek

ODOORN - Odoorn, samen met Exloo en Borger erkende pareltjes op de Drentse Hondsrug en samen terecht aangeduid als de Gouden Driehoek. Geen wonder dat deze regio zich mag verheugen in de warme belangstelling van vele toeristen. Immers, waar vind je zoveel prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, eeuwenoude houtwallen, indrukwekkende hunebedden en een uiterst aantrekkelijk fietspadennet?

En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over de talloze festiviteiten, zoals bijvoorbeeld het over een kleine twee weken losbarstende SIVO festival en verder het Keienfestival, de jaarmarkt, wandel- en fietsvierdaagse, etc. Maar hoe zit het ter plekke met de overnachtingsmogelijkheden?

Als we een aantal hotels de revue laten passeren, valt ons oog op Hotel Odoorn - annex bistro La Finca - een in het hartje van Odoorn gesitueerd etablissement. Daar worden we hartelijk ontvangen door eigenaresse Greet Busker. Wat bij binnenkomst dadelijk opvalt, is de ontspannen sfeer en de fraaie en tegelijk gezellige inrichting. Greet knoopt een geanimeerd gesprekje aan met enkele, net van een fietstocht terugkerende gasten en op het terras serveert medewerkster Dominique Katoen een aantal verkoelende drankjes.

Keuzemenu
‘Door de weeks krijgen we veel zakelijke gasten en in de weekends vooral ook toeristen’, vertelt de eigenaresse, die het hotel in ruim twee jaar tijd uit wist te bouwen van ietwat ‘vergane glorie’ tot een goedbezochte horecaonderneming. ‘Dit dorp draagt ons een warm hart toe en daar ben ik dankbaar voor’, laat ze weten. Greet stelt dan ook met voldoening vast dat niet alleen mensen uit alle uithoeken van ons land er voor korte of langere tijd boeken, maar ook gasten uit de omgeving regelmatig terugkomen. Het hotel telt overigens 12 kamers, waaronder een viertal familiekamers voor evenveel personen. Behalve overnachten, kan er heerlijk worden gegeten in de inpandige bistro La Finca. En voor de liefhebbers: op het menu van Hotel Odoorn staan nét weer heerlijke mosselen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda