Skiën zonder pijnlijke voeten - Skischoenendag bij Schutrups in Exloo

EXLOO – Wie wel eens geskied heeft weet dat de schoenen soms behoorlijk pijn kunnen doen. De enkels, de onderkant van de voet en ook andere plekken hebben het zwaar te verduren in de zware stugge skischoenen. Maar er gloort hoop aan de horizon. Marco van Es en Jeroen Broekman, de skispecialisten bij Schutrups Schoenen in Exloo, bezweren dat het afgelopen is met pijnlijke voeten in skischoenen.


“We hebben alles in huis om skischoenen aan te passen op de voet van de gebruiker. Daarom houden we op zaterdag 22 november tussen 10.00 en 17.00 uur een speciale skischoendag.” Tijdens deze dag kunnen bezoekers een voetencheck laten doen en horen meteen wat ze kunnen verwachten van de aanpassingen aan de skischoen. Het is wel de bedoeling dat bezoekers hun eigen skischoenen meebrengen.


“We kunnen vaak door een verandering van de houding en met behulp van onze zooltjes, al een hoop blessures wegnemen”, vertelt Marco van Es. “Ook het aanmeten van compressiesokken helpt voor een betere bloedsomloop in het onderbeen en het helpt meteen tegen koude voeten. Als mensen dat willen kunnen we bovendien de gebruikte en nieuwe schoenen naar de voeten vormen. Dat gebeurt met verwarmen en het inspuiten van speciale foam. Vooral mensen met hele brede voeten of met een hoge wreef hebben hier veel baat bij. We leggen namelijk alle drukplekken vrij.”

Tijdens de Open Skidag maken de twee specialisten de skischoenen compleet op maat. Dat geldt voor zowel nieuwe als de eigen skischoenen. Wie op 22 november nieuwe skischoenen koopt krijgt, zolang de voorraad strekt, skisokken en –stokken gratis. Schutrups Schoenen is gevestigd aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda